Dexia Bank


directiecomité van Dexia Private Bank (Switzerland)

Jean-Louis Platteau benoemd tot voorzitter van het directiecomité van Dexia Private Bank (Switzerland)

7/03/2008

Brussel, Parijs, Genève, 7 maart 2008 - Vooraleer Jean-Louis Platteau op 1 januari 2008 bij de groep Dexia begon, oefende hij tussen 1990 en 2004 verschillende functies uit bij de groep ING en tussen 2004 en 2007 bij Fortis.

Hij nam op internationaal niveau verantwoordelijke functies waar bij de metiers Corporate Banking, Investment Management, Private Banking en Financial Institutions. Bovendien was hij belast met de uitbouw van een activiteit "greenfield" in Azië.

Jean-Louis Platteau behaalde een diploma Handelsingenieur aan het IAG (UCL) en een Executive Master in Management (EMM). Daarnaast is hij houder van een Speciale Master in Fiscaal Management van de Solvay Business School (ULB).

Het directiecomité van Dexia Private Bank (Switzerland), dat voorgezeten wordt door Jean-Louis Platteau, telt op dit ogenblik, buiten de voorzitter, 3 leden : Alfons Widmer, Patrick Smeyers en Eddy Vanden Berghe. Dexia Private Bank (Switzerland) heeft 150 medewerkers in Zwitserland (Zürich, Genève, Bazel en Lugano), het Midden-Oosten (Bahrein) en Zuid-Amerika (Uruguay).