Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na auto-inbraak

Publicatiedatum: 7-3-2008 15:15:33

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Jansbinnensingel een 39-jarige Arnhemmer opgepakt na een autokraak. Getuigen zagen de man even voor vier uur bij een geparkeerde auto staan en waarschuwden de politie. Die betrapte de Arnhemmer op heterdaad. Bij de man werd onder meer inbrekersgereedschap en twee MP3-spelers aangetroffen. De auto bleek inderdaad te zijn opengebroken. De Arnhemmer is voor nader onderzoek ingesloten. Een 22-jarige Arnhemmer heeft inmiddels aangifte gedaan van inbraak in zijn auto.
(08-032937)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Vier verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 7-3-2008 15:14:53

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn donderdag vier verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Een 36-jarige Arnhemmer liep tegen de lamp bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein. Volgens beveiligers had de man een messenset ter waarde van bijna 150 euro meegenomen zonder af te rekenen. De man weigerde een verklaring af te leggen en zit nog vast.
Twee meisjes uit Velp van zestien en zeventien werden bij een zaak aan de Vijzelstraat in de kraag gevat nadat ze kledingaccessoires zouden hebben gestolen. De meisjes bekenden later en zijn in afwachting van een beslissing van justitie aan hun ouders overgedragen. Op de Ketelstraat werd een 36-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij een beveiliger zou hebben mishandeld. Volgens de beveiliger had hij de Arnhemmer betrapt toen hij probeerde beveiligingslabels van kleding te verwijderen. De man werd daarop op verdenking van poging tot diefstal vastgepakt om aan de politie te worden overgedragen. Op een gegeven moment ontstond er ruzie waarbij de Arnhemmer de beveiliger bij de keel zou hebben gegrepen. Ook zou hij geprobeerd hebben hem te slaan. De man werd door de politie meegenomen die een kniptang bij hem aantrof. Bovendien kwamen uit zijn kleding diverse prijskaartjes tevoorschijn. De man ontkende de diefstalpoging en is later vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden. (08-032692 / 032700/ 032818)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053