Barco


Barco haalt contract binnen ter waarde van 4 miljoen euro voor het leveren van diagnostische beeldschermen in heel Spanje

Europees Congres voor Radiologie, Wenen, Oostenrijk, 7 maart 2008 - Barco, marktleider op het vlak van diagnostische beeldschermen, kondigt aan dat het Spaanse overheidsbedrijf RED.ES een order geplaatst heeft voor een recordaantal van zijn Coronis beeldschermsystemen. De premium medische beeldschermen zullen gebruikt worden voor de introductie en de ontwikkeling van Picture Archiving and Communication Systems in ziekenhuizen in heel Spanje. De Spaanse partner van Barco, Telefonica Soluciones, staat in voor de levering en installatie. De leveringen voor dit project zijn reeds grotendeels afgehandeld.

Om de IT-ontwikkeling te ondersteunen, richtte het Spaanse ministerie voor industrie het overheidsbedrijf RED.ES op dat plaatselijke overheden (Comunidades Autonomas) helpt en adviseert bij hun aankopen van IT-uitrusting. Het contract omvat de levering van een recordaantal medische beeldschermen die het doorlopende PACS-programma in de regio's Murcia, Cantabrië, La Rioja, Galicië, Navarra en Castilla-Leon moeten helpen versnellen. RED.ES selecteerde Barco's partner, Telefonica Soluciones S.A. voor de levering van de Coronis productlijn en de MediCal QAWeb software van Barco.

"Diagnostische beeldschermen zijn bijzonder belangrijk bij medische beeldvorming," licht François Le Guen van Telefonica Soluciones toe. "Het heeft totaal geen zin om te investeren in een volledig Picture Archiving and Communication System (PACS) zonder dat men beschikt over een manier om de beelden naar behoren weer te geven. De voordelen van een goed gepland gebruik van beeldschermen zijn een betere workflow, een betere toepassing en meer vertrouwen in de arts. Onze doelstelling is het leveren van kwalitatief hoogstaande producten die de best mogelijke patiëntenzorg bieden. Daarom kozen we voor een samenwerking met Barco. Als marktleider produceert Barco de meest betrouwbare medische beeldschermen die er zijn. Van even groot belang is de ongeëvenaarde dienstverlening en ondersteuning van het bedrijf. Met een garantie tot vijf jaar bepaalt Barco de norm op het vlak van klantenservice."

"Dit contract ter waarde van 4 miljoen euro versterkt de leiderspositie van Barco op de markt voor diagnostische beeldschermen in Spanje en Europa in het algemeen," zegt Luc Colle, Regional Director EMEA bij de divisie Medical Imaging van Barco. De bestelling omvat een groot aantal high-quality Barco beeldschermsystemen, waaronder de zwart-wit Coronis 5MP, 3MP en 2MP, en de Coronis Color 2MP. De high-end diagnostische beeldschermen van Barco combineren de allerhoogste helderheid en contrast met precisie en sterke prestaties. Het 'virtuele' scharniersysteem laat de individuele schermen, wanneer ze afgesteld zijn, bewegen en filmen als een afzonderlijk geïntegreerd systeem; wat leidt tot optimale bruikbaarheid en leescomfort.

De leveringen omvatten zowel single head- als dual head-configuraties. Alle beeldschermen worden geleverd met MediCal QAWeb, de veilige online tool van Barco voor automatische calibratie en kwaliteitsgarantie. Deze interventievrije softcopy-oplossing laat een gemakkelijk beheer vanop afstand toe, wat leidt tot een maximale beschikbaarheid van de PACS-werkstations.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com