Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (7/3)

BERGEN OP ZOOM, 7 maart 2008

Winkeldief in de kraag gepakt

ROOSENDAAL: Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is bij een winkel aan de Roselaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen probeerde donderdagmiddag rond 13.30 uur een sweater mee te nemen zonder te betalen, maar dat plan ging niet door. Hij had de trui aangedaan, maar werd bij het verlaten van de winkel tegengehouden door een medewerker. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij heeft een winkelverbod van
1 jaar voor de schoenenwinkel gekregen.

Bestuurder aangehouden onder invloed van drugs

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond
01.50 uur op de Laan van Limburg een 27-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. De man stapte uit de auto. Bij het zien van de agenten stapten hij snel weer in en wilde wegrijden. De agenten hielden de man vanwege zijn verdachte gedrag staande. De agenten roken een weetlucht en bij nader onderzoek bleek dat de man circa 7,5 gram hennep bij zich had. Uit een bloedonderzoek bleek de verdacht drugs gebruikt te hebben. De man kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en de hennep is in beslag genomen.

Politie houdt vreemdeling aan

BERGEN OP ZOOM: Agenten hielden op de Gertrudisboulevard een auto staande die verschillende verkeersovertredingen beging. De bestuurder reed door rood licht en bovendien hadden de bestuurder en de andere drie inzittenden geen gordel om. Zij werden hiervoor op de bon geslingerd. Een van de passagiers kon geen identiteitsbewijs overhandigen. Daarop is de man meegenomen naar het bureau. Uit het systeem bleek de man geboren in Frankrijk, illegaal te zijn. De man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst die een onderzoek instelt.

Auteur: Eefje Klijberg