Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 07-03-2008 o Persberichten district I

ARRESTANT OPNIEUW AANGEHOUDEN NA UITDELEN KLAP
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is donderdagmiddag 6 maart door de politie aangehouden op het politiebureau aan de Overkampweg. De man een arrestant zou worden vervoerd naar de gevangenis in Almere. De man pakte al lopend onderweg naar de transportbus een appel en stak die in zijn jaszak. Vanwege het feit dat er niet gegeten of gedronken mag worden in de arrestantenbus vroeg een van de transportgeleiders (van de dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van Justitie) de appel terug om deze weer in de tas te doen maar dit deed de arrestant niet. Hij begon er snel van te eten toen hij in de bus zat. Toen de transportgeleider de appel dan maar af wilde pakken, werd de man door de verdachte in het gezicht geslagen. Het slachtoffer raakte licht gewond in zijn gezicht en zijn bril raakte stuk door de klap. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte werd in verzekering gesteld.

CONIFERENBRAND
DORDRECHT - Een conifeer in de voortuin van een woning aan het Johanna Naber-erf is donderdagavond 6 maart omstreeks 0.00 uur in brand gestoken. De bewoner rook een brandlucht die hem naar buiten leidde. Daar bleek zijn conifeer in brand te staan, de buurman was inmiddels al aan het blussen. De politie gaat uit van brandstichting en zal sporenonderzoek verrichten. Mogelijk zijn er mensen woonachtig in de omgeving die donderdagavond 6 maart laat in de avond iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht dit te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

GESTOLEN AUTO EN GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Antwerpen is donderdagavond 6 maart tegen middernacht aangehouden door de politie op de Thorbeckeweg. De aandacht van agenten in burger werd getrokken door een automobilist die vanaf de A16 de Laan der Verenigde Naties kwam opgereden en daarbij door rood reed. De bestuurder reed vervolgens met wisselende snelheid verder en slingerde behoorlijk. De dienders checkten het kenteken van de auto bij de meldkamer waaruit bleek dat het om een gestolen auto ging. Met behulp van een opvallende politiebus werd de auto klemgereden op de Thorbeckeweg. Tijdens fouillering van de verdachte kwam een mes tevoorschijn, dit werd in beslaggenomen. Vanwege de rijstijl van de verdachte werd hij gevraagd mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij. Hij bleek ook helemaal geen rijbewijs te hebben. Onderzoek aan de auto wees uit dat de bedrading was doorverbonden wat duidt op diefstal. De politie onderzoekt wie de rechtmatige eigenaar is.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Twee knapen van 14 en 18 jaar uit Dordrecht zijn donderdagvond 8 maart door de politie aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Cannenburg. De twee werden door een getuige aangewezen als de verdachten. Ze ontkennen de vernieling. Na verhoor zijn ze heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 7 maart een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Weerdestein. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. Na een woordenwisseling op de vroege vrijdagochtend zou hij haar hebben mishandeld. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.