Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 maart 2008, no. 059

Vrijkaarten voor finale EK Zwemmen voor het grijpen Een perfecte timing en paar natte sokken. Dat is waarschijnlijk het enige dat nodig is om twee vrijkaarten te bemachtigen voor de stijf uitverkochte finale van de EK Zwemmen 2008 op zaterdag 22 maart.

Op vrijdagavond 7 maart wordt boven de fontein van de baadster in de Heuvel Galerie een sculptuur geplaatst van een zwemster die door een glasplaat zwemt. De sculptuur is ontworpen door Nik van Nuland, een student aan de Design Academy Eindhoven. Onder deze sculptuur bevindt zich een groot blok ijs met daarin een koker met een voucher die recht geeft op twee vrijkaarten voor de EK Zwemmen finale op zaterdag 22 maart aanstaande.
Dan staan onder meer op het programma de finale 100 meter vrije slag heren, de finale 200 m vrij slag dames en de finale 100 meter vlinderslag dames. Kaarten voor deze finale zijn niet meer verkrijgbaar; alle kaarten zijn uitverkocht. 250 kilo ijs
Het blok ijs meet een meter bij een meter bij vijftig centimeter. Het bestaat uit twee delen van elk 125 kilo die aan elkaar zijn gevroren. Ze zijn heel geleidelijk opgebouwd en daardoor transparant. In beide delen is een gat geboord waarin een koker met daarin de voucher is geplaatst. Vervolgens zijn beide delen tegen elkaar gezet, bevochtigd en aan elkaar gevroren. Fabrikant Icecare uit Nuenen garandeert dat deze âlasâ geen zwakke plek is en verzekert dat je pas bij de koker kunt als het ijs is gesmolten. De koker ligt als het ware voor het grijpen. Twee keer twee vrijkaarten
Het blok ijs wordt geplaatst boven de fontein van de baadster in de Heuvel Galerie in Eindhoven. De omgevingstemperatuur (ongeveer 18 graden) zal het ijs doen smelten. Het smeltwater valt dan in de fontein en uiteindelijk ook de koker. En dat ruim voor 22 maart, zo heeft Icecare verzekerd. Wie de koker vervolgens als eerste opvist uit de fontein, weet zich verzekerd van de twee vrijkaarten. Let op: de koker mag niet uit het ijs worden gehaald; de bewaking ziet daarop toe.
Twee vrijkaarten zijn er ook voor degene die meedeed aan de prijsvraag in Groot Eindhoven en het beste het moment heeft weten te schatten waarop de koker uit het ijs in de fontein valt.

Wie niet bij het blok wil blijven wachten tot de koker blootligt, doet er goed aan te kijken op www.eindhoven.nl. Daarop staat een banner naar een webcam zodat het smeltproces te volgen is. Tik jij als eerste aan?

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail