Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

NMa trekt vergunningen energieleverancier Go Energy in

07-03-2008

De NMa heeft vandaag de vergunningen voor de levering van elektriciteit en gas aan klanten van Go Energy BV ingetrokken. Deze klanten van Go Energy hoeven zich echter geen zorgen te maken dat zij geen stroom of gas meer krijgen: de energievoorziening blijft gegarandeerd.

Aanleiding voor het intrekken van de vergunningen is de slechte financiële positie waarin Go Energy verkeert. Op woensdag 5 maart jl. heeft energieleverancier Go Energy surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank te Den Bosch, welke op dezelfde dag is verleend. Er is vervolgens een bewindvoerder aangewezen. De NMa, die de belangen van de klanten van Go Energy scherp in de gaten houdt, heeft met de bewindvoerder afstemming gehad over de vervolgstappen. De NMa heeft na overleg met de bewindvoerder besloten de leveringsvergunningen in te trekken, omdat een faillissement op zeer korte termijn wordt verwacht.

Energievoorziening blijft gegarandeerd
De intrekking van de leveringsvergunningen heeft geen gevolgen voor de energievoorziening voor de klanten van Go Energy; deze blijft gegarandeerd. Nadat de NMa een vergunning intrekt, treedt een voorziening in werking waardoor klanten automatisch stroom en gas blijven ontvangen. Binnen maximaal tien werkdagen wordt duidelijk of een andere leverancier het klantenbestand van Go Energy overneemt of dat de landelijke netbeheerder elektriciteit (TenneT) en de landelijke netbeheerder gas (Gas Transport Services) de Go Energy klanten toewijst aan andere (nood)leveranciers. Na deze maximaal tien werkdagen kan de klant zich, indien gewenst, altijd met een opzegtermijn van 30 dagen aanmelden bij een leverancier naar eigen keuze. Deze zal de opzegging bij de noodleverancier regelen.

Klanten van Go Energy die vragen hebben over de gevolgen van dit besluit of over de procedure die nu in werking is getreden, kunnen meer informatie vinden op de website van ConsuWijzer (www.consuwijzer.nl). ConsuWijzer is het gezamenlijke informatieloket van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit.