Senternovem


07-03-2008 | Health - DG SANCO "Health Programme" call 2008 geopend

Op 29 februari 2009 is de 2008 call van het DG SANCO "Health Programme" geopend. De sluitingsdatum voor deze call is 23 mei 2008.

Het "Health Programme" met een looptijd van 2008-2013 heeft de volgende doelstellingen:

* het verbeteren van de gezondheidsbescherming van burgers
* het bevorderen van de gezondheid, onder meer door het verminderen van verschillen op gezondheidsgebied tussen geografische regio's
* het genereren en verspreiden van informatie en kennis over gezondheid

Meer informatie over het "Health Programme", het werkprogramma 2008 en de verschillende financieringsmogelijkheden zijn te vinden op de website van het Public Health Executive Agency (PHEA).

Naar aanleiding van deze oproep organiseert EG-Liaison in samenwerking met het ministerie van VWS een informatie middag op 18 maart 2008. Meer informatie over deze dag vindt u op de EGL website. U kunt zich hier aanmelden voor deze middag.

Verder is op de PHEA website een oproep geplaatst voor onafhankelijke experts. De taken van de experts zullen bestaan uit het reviewen van ingediende voorstellen, het monitoren van toegekende projecten en overige taken ter implementatie van het "Health Programme". Zie de PHEA website voor meer informatie en aanmelding.