Ingezonden persbericht


Persbericht

Nijmegen, 7-3-2008

Maartenskliniek Woerden opent uniek ambulant reumacentrum

Maartenskliniek Woerden opende deze week een tweede vleugel in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Met deze uitbreiding hoopt de kliniek de groei van het aantal patiënten te kunnen opvangen tot aan de oplevering van de nieuwbouw in 2010. In een van de vleugels start deze maand een Ambulant Reumacentrum (ARC) waar patiënten met reumatische aandoeningen een multidisciplinaire behandeling krijgen, gericht op het leren omgaan met de ziekte.

Maartenskliniek Woerden is volledig gespecialiseerd in de behandeling van orthopedische en reumatische aandoeningen. Het is een vestiging van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen in samenwerking met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Sinds de start in Woerden twee jaar geleden is het aantal patiënten meer dan verdubbeld: in 2007 kwamen vele regionale en buitenregionale patiënten naar Maartenskliniek Woerden voor behandeling van hun orthopedische en reumatische klachten. De verwachting is dat de groei het komende jaar zal doorzetten. Inmiddels werken er zeven orthopedisch chirurgen en vier parttime reumatologen.

Woensdag 5 maart betrok de kliniek een tweede vleugel in het Hofpoort Ziekenhuis. In een van de vleugels wordt deze maand een Ambulant Reumacentrum (ARC) geopend. Dit is een zorgconcept dat bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen ontwikkeld is en uniek in Nederland is. Bij het ARC krijgen reumapatiënten veel meer dan medicatie om de reumatische ontstekingen in de gewrichten te bestrijden. Met een uitgebreide behandeling vanuit verschillende invalshoeken leren zij omgaan met de gevolgen van hun ziekte. Het behandelteam bestaat een gespecialiseerd reumaverpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut en een maatschappelijk werkende of psycholoog. Afhankelijk van de vraag van de patiënt krijgt hij op één dag verschillende therapieën en consulten die aaneengesloten plaatsvinden.

De resultaten van de behandelingen in het ARC van Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn zeer positief. Jaarlijks maken meer dan 1000 reumapatiënten gebruik van deze gespecialiseerde zorg.

Fotobijschrift: De 16-jarige patiënt Emmelline Hoogland uit Wilnis, opende de nieuwe vleugel van Maartenskliniek Woerden.

>

---

Noot voor de redactie,