Provincie Noord-Brabant

Persbericht Datum 27 februari 2008 Nummer 38

Op 7 maart studiedag in en rond Boekel

Commissie RM verdiept zich in intensieve veehouderij

De Commissie Ruimte en Milieu van Provinciale Staten houdt op 7 maart een studiedag in en rond Boekel over de intensieve veehouderij.

In de ochtend zal gekeken worden hoe het gebied rond Elsendorp, Rips en Rijkevoort met intensieve veehouderij er uit ziet. Tijdens de lunch in Nia Domo in Boekel zullen landelijke en provinciale rapporten en andere informatie beschikbaar zijn over dit thema. Het middagprogramma bestaat uit een aantal voordrachten, en dialoog en discussie tussen leden van de commissie en deskundigen, onder andere van organisaties als NVV (Nederlandse Vereniging van Varkenshouders), BMF, ZLTO, GGD, RIVM, RLG, WLI (Werkgroep Landbouw en Inkomen), MNP ( Milieu- en NatuurPlanbureau) en BAJK (Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt).

Het programma ziet er als volgt uit: 8.45 uur: vertrek bus provinciehuis. 9.45 uur: rondritten door Boekel en omgeving. 12.00 uur: lunch met informatiestands, informatiepanelen en spreektafels. 14.00 uur: lezingen van gedeputeerde Paul Rüpp over de Brabantse situatie, Gé Backus (Landbouw Economisch Instituut) over algemene trends in de intensieve veehouderij, en Edo Gies (Universiteit Wageningen, Alterra) over de landschappelijke inpassing van (mega-)stallen. 15.00 uur: dialoog tussen commissieleden en deskundigen. 16.25 uur: afsluiting door voorzitter commissie ruimte en milieu en terugreis naar provinciehuis.