NOVA

07-03-2008

Speciale VN-gezant Waris Dirie verdwenen
De speciale VN-gezant die zich bezighoudt met de bestrijding van vrouwenbesnijdenis, Waris Dirie, is spoorloos verdwenen. Dirie ging begin deze week naar Brussel voor een bijeenkomst in het kader van de Wereldvrouwendag. Dirie is dinsdag wel in Brussel aangekomen en wilde inchecken in een hotel waar een heftige woordenwisseling ontstond tussen haar en het personeel. Nadat de politie was gearriveerd, werd volkomen onduidelijk wat er met Waris Dirie is gebeurd. In de studio reageert Werner Janssen van de stichting Euriade waarvan Dirie een plaquette zou krijgen.

Voetbal op televisie
Maandag 10 maart is de dag van de grote beslissing over voetbal op televisie: welk bedrijf krijgt de rechten om wedstrijden live uit te zenden en welke zender krijgt de samenvattingen? De voetbalclubs zijn verenigd en rekenen onderling uit wat de nieuwe verdeling ze gaat opleveren. Maar waarom houdt een club niet alles in eigen hand en zendt de live-wedstrijden niet uit via een eigen clubkanaal?

Seksen in het Vondelpark
In het Amsterdamse Vondelpark mag seks bedreven worden in het openbaar. Het zogenoemde 'cruisen' zal niet worden gecontroleerd en niet worden beboet. Seksuele handelingen in het openbaar zouden zelfs in alle parken en op andere geliefde plaatsen voor zogenoemd 'cruisende' homo's moeten worden gedoogd. Dat is een advies van de politie aan bestuurders van de grote steden.

Israël en de vrede
De aanslag gisteren in een school in Jeruzalem was de eerste grote aanslag in een paar jaar tijd. De Israëlische regering zegt dat de vredesgesprekken met de Palestijnen gewoon doorgaan, ook al proberen terroristen dat proces te vernietigen. Vanuit Jeruzalem een reportage.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------