Maart en april in teken van `Meester van de handdoek'


Saunameesters strijden om nationale titel

MAART/APRIL, 20080307 -- Ruim 40 Nederlandse saunameesters strijden in maart en april om de nationale titel `Meester van de handdoek'.

De saunameesters werken in maart in elf verschillende sauna's door heel Nederland de voorrondes af. De saunameesters laten zowel saunagasten als een deskundige jury hun technieken en showelementen zien. De jury geeft op verschillende kwaliteitsonderdelen punten en de twaalf saunameesters met de hoogste totaalscore kwalificeren zich voor de halve finale in april. De drie finalisten werpen hun handdoek uiteindelijk op 26 april bij Thermen Palestra in Braamt (bij Doetinchem). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Nederlands Wellness Congres op 7 en 8 mei in Houten.

Na Duitsland en Italië staat nu Nederland in het teken van `opgooi-sessies'. Opgooi-sessies' zijn hot. Hot in de zin van pittig warm en zeker hot omdat deze extra dimensie tijdens het saunabad enorm populair is. Door show, het verdampen van water over de saunakachel en de juiste persoonlijke ingrediënten worden de saunagasten verrast.

De voorrondes zijn:
04 maart: Thermen Tilburg in Tilburg
08 maart: Sauna Linderbrink in Zuidwolde
11 maart: Thermen Romana in Amstelveen
14 maart: Saunastate in Gorredijk
15 maart: Thermen Palestra in Braamt (Doetinchem)
17 maart: Thermen Kastelenplein in Eindhoven
18 maart: Thermen La Mer in Almere
19 maart: Thermen & Beauty Swaenenburgh, Vlissingen
22 maart: Sauna Oase in Nederasselt
27 maart: Thermen Roosendaal in Roosendaal
29 maart: Sauna Suomi in Hoorn

De halve finales zijn:
08 april: Thermen La Mer in Almere
12 april: Thermen Palestra in Braamt (Doetinchem)
18 april: Thermen Romana in Amstelveen

De finale is op 26 april in Thermen Palestra in Braamt (Doetinchem).

Tijdens het Nederlands Wellness Congres: `Wellness World Expo' op 7 en 8 mei 2008 in Euretco Expo Center te Houten worden op 7 mei (avond) de sauna-awards uitgereikt.