Willem Jacobs schrijft single voor gevangen chauffeur Klaas-Jan Bolt


DAMWOUDE, 20080307 -- Willem Jacobs, reeds enkele jaren zanger en tekstschrijver, en voorheen vrachtwagenchauffeur, heeft speciaal voor de in Frankrijk in voorarrest zittende Klaas-Jan Bolt een nummer geschreven. Het verhaal van Klaas-Jan greep hem zo aan dat hij Transport Online benaderde met de vraag of de familie het op prijs zou stellen wanneer er een nummer geschreven zou worden over de situatie waarin Bolt zich bevindt.

De familie Bolt ging akkoord en Jacobs schreef het nummer `Tien armen om je heen'.
`Het is een nummer dat veel mensen in hun hart zal raken. "Ik kreeg echt kippenvel toen ik het voor de eerste keer hoorde. Willem Jacobs heeft in zijn nummer heel treffend de emoties omschreven die gepaard gaan met Klaas-Jan arrestatie en gevangenschap en het daarbij komende gemis van zijn gezin." Aldus Esther van der Wal van de organisatie Transport Online die de familie nu al geruime tijd bijstaat.

Jacobs besloot het nummer ter beschikking te stellen van de familie. Het nummer is te downloaden via de webshop van Transport Online en op www.gevangenchauffeurs.nl
Het downloaden van de singel kost ¤ 1,50. Het gehele bedrag gaat naar de inzamelingsactie ten behoeve van de Franse advocaat voor Klaas-Jan.