Persuitnodiging:

Verkeer en Waterstaat maakt winnaar DigiDijk-programma bekend

Op vrijdag 7 maart maakt het ministerie van Verkeer en Waterstaat de winnaar van de het project DigiDijk bekend. Het project DigiDijk is er op gericht innovatieve waarnemingstechnieken voor dijkinspectie te ontwikkelen. De winnende onderneming ontvangt een geldprijs waarmee zij het concept voor innovatieve dijkbewaking verder kan ontwikkelen tot een volwaardig product dat zich op de markt kan bewijzen.

Het proefproject 'Waarnemingstechnieken voor Inspectie van Waterkeringen' (DigiDijk) is opgezet volgens de aanpak van het Nederlandse Small Business Innovation Research (SBIR) programma. In dit programma besteedt de overheid innovatief onderzoek op maatschappelijke thema's uit aan het bedrijfsleven. Het programma wil kleine en middelgrote bedrijven uitdagen tot het doen van grensverleggend onderzoek om te komen met innovatieve, bruikbare oplossingen. Het proefproject DigiDijk is onderdeel van het WaterINNovatieprogramma (WINN) van Rijkswaterstaat. Dit programma stimuleert de markt in het vinden van nieuwe technieken en methodes ter verbetering van het waterbeheer.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de 5e landelijke Kennisdag Inspectie Waterkeringen. Deze jaarlijkse kennisdag maakt onderdeel uit van het gezamenlijke programma van Rijkswaterstaat en STOWA "Verbetering Inspectie Waterkeringen". Meer informatie en programma van deze dag is te vinden op www.inspectiewaterkeringen.nl.