Eerste trainingsdag DeGraaf Grand Prix Team GP Losail Qatar

Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

07-03-2008; Betreft verslag eerste dag Grand Prix Losail Qatar, circuit Losail International Circuit (5.380m)

Danny Webb veroverd 2e positie in eerste kwalificatie

De eerste meters voor het seizoen 2008 zijn gestart en hoe! Tijdens de Commercialbank Grand Prix van Qatar wist Danny Webb voor een verrassing te zorgen door de voorlopige tweede positie op te eisen in de eerste kwalificatie. Hugo van den Berg maakte een grote stap voorwaarts ten opzichte van de test voorafgaand aan de Commercialbank Grand Prix van Qatar door een seconde van zijn tijd af te rijden en op een voorlopige zesde startrij te komen met een 24e positie. Stevie Bonsey had vandaag weinig geluk. Met nog tien minuten te gaan in de eerste kwalificatie crashte Bonsey en viel terug naar een 16e positie.

In de vrije training, welke startte om 18:00 uur lokale tijd, wist Stevie Bonsey en Danny Webb goede rondetijden te rijden en eindigde deze sessie op een respectievelijke 6e en 7e positie. Het team was daarmee in haar nopjes en dat beloofde wat voor de kwalificatie welke 's avonds om 22:10 uur startte. Hugo van den Berg probeerde zijn rondetijd van de test te verbeteren maar kwam niet goed in zijn ritme. Van den Berg eindigde deze training op een 29e positie.

De DeGraaf Grand Prix coureurs vertrokken direct nadat het licht op groen sprong voor de eerste kwalificatie. Danny Webb en Hugo van den Berg kwamen in de eerste ronde alweer binnen doordat de er een probleem was met hun motoren. Van den Berg kampte met een kapotte bougie welke direct werd vervangen waardoor hij zijn weg kon vervolgen. Van den Berg liet zich niet van de wijs brengen en reed 2 seconde sneller dan zijn tijd in de vrije training en pakte met zijn 24e plaats een plek op de voorlopige zesde startrij. Danny Webb had een software probleempje welke ook direct werd opgelost door het team en ging daarna als een kogel. Met een aantal ronden in de 2:06 pakte Webb met een 2:05,5 de 2e positie wat inhoud dat Webb op de voorlopige eerste rij staat. Stevie Bonsey begon de eerste kwalificatie met snelle rondetijden en wist in het eerste kwartier zelfs met zijn rondetijden in de top 5 te bivakkeren. Na een bandenwissel startte Bonsey direct weer met snelle rondetijden. Tien minuten voor het einde van de kwalificatie verloor Bonsey de controle over de voorkant van zijn Aprilia en crashte. Toch pakte Bonsey een 16e positie op de 4e startrij en hield gelukkig niets over aan zijn valpartij.

Hugo van den Berg (24e, 2:08,502):"Ik ben tevreden met het verloop van deze dag. In de vrije training was de baan erg vies maar ik kon goed mijn rijstijl verbeteren door de tips van Hans Spaan. In de kwalficatie training ging de bougie stuk, dat was wel even balen. Toen ik weer de baan op ging voelde het direct goed en wist ik met een goede slipstream 1seconde sneller te rijden als tijdens de test waar ik erg blij mee ben. Ik hoop deze progressie van vandaag uit te bouwen waardoor ik morgen nog sneller ga."

Danny Webb (2e, 2:05,593): "Ik ben erg blij met deze kwalificatie van vandaag! In het begin had ik een klein probleem zodat ik gelijk naar binnen moest. Het probleem was binnen 5 minuten opgelost en ging ik weer naar buiten voor een paar snelle ronden. Ik kon in deze paar ronden al gelijk tijden rijden welke goed waren voor de top 5 posities. Na deze ronden kwam ik binnen voor een nieuwe achterband en begon met een aantal langzamere rondens. Toen zag ik een groep voor mij waar ik me op concentreerde en passeerde ze dezelfde ronde nog. Nadat ik ze gepasseerd was had ik de hele baan voor mijzelf en kon ik in de 2:05 rijden met als snelste ronde een 2:05,5. Na deze ronde reed nog een 2:05 ronde maar deze was niet sneller als de eerste. Ik ben echt heel erg blij met deze klassering en ik wil het team dan ook bedanken voor de goede motor welke ze mij gegeven hebben. Ik hoop ik morgen wederom deze rondetijden kan rijden zodat ik misschien op de eerste rij kan blijven staan."

Stevie Bonsey (16e, 2:07,161): "Vandaag startte de dag goed maar eindigde slecht. Ik was 6e in de vrije training en het voelde allemaal goed aan. Toen de kwalificatie begon ik met rondetijden in de 2:07' s en deze ronden voelde goed aan. Maar ik verloor de voorkant in de tien minuten voor het einde en dat was ook gelijk het einde van mijn sessie. Gelukkig hebben we morgen nog en zal ik zeker sneller zijn."

************