RTL Group

Oerhollandse gezelligheid met Linda de Mol in 'Ik Hou Van Holland' bij RTL 4

Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge als teamcaptains

Iedereen die op zaterdagavond wil lachen, zingen, mooie herinneringen ophalen én tegelijkertijd leuke feiten wil horen over ons eigen land, zit vanaf zaterdag 8 maart op de juiste plek bij RTL 4. In de nieuwe show Ik Hou Van Holland met Linda de Mol, nemen twee teams bestaande uit steeds wisselende bekende Nederlanders het wekelijks tegen elkaar op. Onder leiding van vaste teamcaptains Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge wordt elk viertal in een sneltreinvaart flink aan de tand gevoeld over hun kennis op het gebied van Nederlandse films, televisie, muziek, actualiteiten, sport, taal en algemene Hollandse weetjes.

Linda de Mol: Bij RTL 4 ben ik gestart met Gooische Vrouwen en Miljoenenjacht en nu verheug ik mij op mijn nieuwe programma Ik Hou Van Holland. Het is een ontzettend leuk programma, een soort positieve inburgeringscursus maar dan met een hoog oh ja-gehalte. Wij Nederlanders zijn vaak aan het mopperen, in Ik hou van Holland wordt juist de vrolijke kant van ons land belicht. Onze tradities en onze gewoontes bijvoorbeeld. Ik denk dat er veel gelachen wordt en dat we een gezonde strijd tussen de twee teamcaptains kunnen verwachten.

De supporters op de tribune mengen zich in Ik Hou Van Holland ook actief in de strijd en staan, verdeeld over twee tribunevakken, pal achter hun team. En dat is niet voor niets, want het publiek van het winnende team ontvangt een oer-Hollandse prijs, variërend van een fiets tot een heuse sjoelbak. De swingende huisband van het spelprogramma heeft ook een heel aanwezige rol. Zo krijgen de bandleden na elke spelronde de kans van zich te laten horen met een bekend nummer van vaderlandse bodem.

Erland Galjaard, programma directeur van RTL 4: 'Ik hou van Holland' wordt een feest der herkenning. Een vrolijke, eigentijdse familiespelshow met bekende en ontroerende tv-fragmenten, bekende Hollandse spelletjes en lekkere muziek. Linda is met haar twee snelle teamcaptains de perfecte dirigent van deze georganiseerde chaos. Kortom: het perfecte programma voor de zaterdagavond van RTL 4.

Uitzending Ik Hou Van Holland: wekelijks vanaf zaterdag 8 maart, tussen 20.00 en 21.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/ikhouvanholland

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.