Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wandelen in het Zuiderpark

Vrijdag 8 maart, 13.00 uur.

Wandelt u ook mee in het Zuiderpark? (foto: fotopersbureau Cor Vos) In juni 2007 opende burgemeester Opstelten het vernieuwde Zuiderpark. Na jarenlang plannen maken en een paar jaar intensief verbouwen, was het park toen zo goed als klaar. In de afgelopen periode konden de meeste werkzaamheden worden afgerond.

Het grootste park van Rotterdam ligt weliswaar voor het overgrote deel in de deelgemeente Charlois, maar is bestemd voor bewoners van heel Rotterdam-Zuid. Voor zowel recreanten als voor sportievelingen heeft het nieuwe park veel mogelijkheden. Jong en oud kunnen zich er op talloze manieren vermaken. Wandelaars, fietsers, vissers en joggers kunnen hun hart ophalen in het park, dat ook ruimte biedt voor gezellige familiebarbecues. De nieuwe promenade biedt mogelijkheden voor ondermeer skaters en steppers terwijl het Avontureneiland een aantrekkelijke speelplek is voor kinderen. Liefhebbers van watersporten tenslotte, kunnen hun hart ophalen op de vele vijvers en singels. En dat zijn nog maar enkele van de mogelijkheden die het park biedt.

Bent u ook zo nieuwsgierig hoe het Zuiderpark er bij ligt na de grootscheepse verbouwing van de afgelopen jaren? Of komt u er regelmatig en wilt u wel eens uitleg hebben over bijvoorbeeld de watergangen, het moeras, de wadis en het Avontureneiland? Misschien wilt u wel eens precies weten wat het park te bieden heeft op sportief en recreatief gebied of waar de barbecueplekken zich bevinden? Dan is dit uw kans.

Wandeling

Op zaterdag 8 maart wordt er weer onder deskundige leiding gewandeld in het vernieuwde Zuiderpark.

Aan de wandeling kunnen maximaal 50 personen meedoen. Bij meer dan 30 deelnemers wordt in twee groepen gelopen. De start is om 13.00 uur bij het informatiecentrum Zuiderpark bij de Kanovijver. Daar is ook het eindpunt. De wandeling duurt, inclusief een koffie- en theepauze, ongeveer 2½ à 3 uur. Ook personen in een rolstoel of scootmobiel kunnen meedoen. Dit moet wel even worden gemeld, dan kunnen we er bij het samenstellen van de route rekening mee houden.

Aanmelden kan bij de afdeling communicatie van de deelgemeente Charlois via telefoonnummer: 410 7 411 of per email: jb.schuurman@charlois.rotterdam.nl