GoodiesLive! Wereldvrouwendag:Gabriel Rios & Pete Philly&Perquisite

15/02/2008 14:29



MissPublicity



Zaterdag 8 maart organiseert het Rotterdamse multimediaconcept Goodies het evenement: "GoodiesLive!". Een 'special women support act' in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie ICCO, optredens van grote artiesten en een originele afterparty staan op de agenda! Veelbelovend zijn de optredens van 'Neerlands trots': Pete Philly & Perquisite en de internationaal bekende Belgische artiest Gabriel Rios (solo)! Omdat Goodies wil laten zien dat heerlijk leven ook op een eerlijke manier kan, is er tijdens "GoodiesLive!" veel aandacht voor eerlijke producten en organisaties. Op dé evenementenlocatie de Van Nelle Ontwerpfabriek biedt 'GoodiesLive!' het publiek een uniek voorjaarsfestival aan. Zaterdag 8 maart is het Wereldvrouwendag; de dag waarop gemeenschappelijke strijdpunten van vrouwenbewegingen naar voren worden gebracht. Speciaal daarom start de avond met een 'women support act' in samenwerking met ICCO. Goodies & ICCO willen op 'GoodiesLive!' samen met 1325 bewuste vrouwen de VN resolutie 1325 steunen, en hun steunbetuiging uiten aan sterke vrouwen die in conflictgebieden opkomen voor hun rechten. Onder het genot van koffie en Ben & Jerry's ijs kan het publiek duiken in een meet & greet met tientallen leuke, sterke, interessante vrouwen, zoals Froukje Jansen (Llink), Wendy Dubbeld (fotomodel, t.b.c.) Ebru Umar (columniste) en genieten van een talkshow op het podium, DJ's en lekkere proeverijen! Later op de avond trakteert 'GoodiesLive!' op optredens van 'Neerlands trots': Pete Philly & Perquisite en de internationaal bekende Belgische artiest Gabriel Rios! Het evenement wordt afgesloten met een originele en swingende afterparty met vrouwelijke DJ's.

Uniek entreebewijs - Aanmelden voor 'GoodiesLive!' kan via goodies.nl/vrouwenstaansterker. Door aankoop van de handgemaakte bedel van Fair Trade Original uit Nepal is de entree van 'GoodiesLive!' gratis. De bedel kan worden gehangen aan ketting of mobieltje en verbeeldt de wereldwijde solidariteit tussen vrouwen. De bedel is de oneindige knoop, welke symbool staat voor het eeuwige leven; de vierkante vorm staat voor vrouwelijkheid. Door aankoop van de bedel worden sterke vrouwen die opkomen voor rechten van vrouwen in ontwikkelingslanden gesteund. Op www.goodies.nl/vrouwenstaansterker krijgen de eerste 1325 aanmeldingen voor 7,50 euro (incl. administratie en verzendkosten) één bedel plus één gratis entreekaart voor 'GoodiesLive!'.

Pete Philly & Perquisite - Pete Philly & Perquisite is de succesvolle hiphopact uit Amsterdam bestaande uit zanger/rapper Pete Philly en cellist/producer Perquisite. 2005 is het jaar van hun grote doorbraak. De pers is unaniem enthousiast over het album Mindstate waarop het duo hiphop psychedelica, klassieke muziek en broken beats combineert. Vanaf dat moment groeit het succes van Pete Philly & Perquisite in rap tempo: een Essent Award, Zilveren Harp, NightLiveXS Award en optredens op Sonar, 5 Days Off, North Sea Jazz Festival en Lowlands zijn het bewijs. Met het nummer 'Hope' levert Pete Philly & Perquisite een bijdrage aan een gratis verspreide compilatie cd voor de OXFAM/NOVIB-campagne 'Make Trade Fair'. In 2008 staat het duo sowieso op Eurosonic en Noorderslag en toert onder andere door Duitsland. Februari 2008 krijgt het album Mystery Repeats een Europese release, gevolgd door de presentatie in Japan.

Gabriel Rios (solo) op GoodiesLive! - Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Vanaf zijn zeventiende woont hij in België. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo. Alas! op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde 'Ghostboy' opnam. Hij werkte ook mee aan 'What's this?', een benefietsingle voor de StuBru-actie 'Music for Life'. In april 2007 kwam het langverwachte album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting inslaat. Velen kennen Gabriel Rios van de single 'Broad Daylight'. Hoewel het nummer in 2004 weinig commercieel succes genoot, viel het bij filmmaker Theo van Gogh zo goed in de smaak dat hij het gebruikte in zijn film 06/05 over de moord op Pim Fortuyn. In zijn testament vermeldde Theo van Gogh dat Broad Daylight zou moeten worden gespeeld op zijn begrafenis. Na de moord op Theo van Gogh werd het nummer herhaaldelijk gebruikt voor achtergrondreportages over de moord. Hierdoor werd het nummer bij een select publiek steeds bekender. Gabriel Rios speelde op veel grote festivals in België en Nederland, waaronder Koniginnenach, Parkpop, Mundial, Pinkpop en Lowlands. Eind 2005 werd Broad Daylight opnieuw als single uitgebracht (na grote bekendheid te hebben verworven als muziek bij een reclamespot) en scoorde het hoog in de hitlijsten.

Vrouwen, Vrede en Veiligheid - Goodies & ICCO willen op 'GoodiesLive' samen met 1325 bewuste vrouwen de VN resolutie 1325 steunen. ICCO werkt aan een wereld zonder armoede en onrecht. Zij doet dit samen met lokale partnerorganisaties in vijftig landen. In januari is ICCO gestart met de campagne 'Vrouwen Staan Sterker'. De campagne roept Nederlandse vrouwen op om vrouwen in ontwikkelingslanden die strijden voor gelijke rechten te steunen, want veel vrouwen mogen nog steeds niet meebeslissen over de toekomst van hun land. In de VN resolutie 1325: Vrouwen, Vrede en Veiligheid, toont de Veiligheidsraad haar betrokkenheid om de positie van vrouwen in conflict- en vredesprocessen te verbeteren. Helaas wordt de resolutie nog nauwelijks uitgevoerd. ICCO wil dat vrouwen kunnen meebeslissen en roept mensen in Nederland op solidair te zijn met vrouwen in ontwikkelingslanden.

Achtergrondinformatie
Goodies - Goodies is een multimediaconcept dat zich richt op de nieuwe mens. GoodiesMagazine ligt maandelijks in de kiosken. Goodiesweb brengt tips, grappige duoblogs, minidocumentaires, nieuws en weetjes op www.goodies.nl. Met dit eerste GoodiesLive! event kunnen lezers de wereld van Goodies écht binnenstappen! Voor iedereen die lekker wil leven zonder de wereld uit te wonen is er Goodies. Goodies laat zien dat heerlijk leven ook op een eerlijke manier kan, door de mooiste, lekkerste, spannendste en vernieuwendste dingen te laten zien, die - vanzelfsprekend - zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Fair Trade, biologisch, maar vooral ook hip en goed vormgegeven. Goodies wil informatie en inspiratie bieden aan de groeiende groep mensen die bewust keuzes wil maken. Het liefst met concrete handvatten, product- en verkoopinformatie, zodat men de bewuste keuzes ook gemakkelijk kan maken. Goodies wil het platform zijn voor producenten die eerlijk produceren. Een fair deal voor de maker, het milieu en voor de consument. Goodies is een 50-50 samenwerkingsverband tussen Solidaridad en Brighter World. Solidaridad bestrijdt armoede door eerlijke handel en is een drijvende kracht achter succesvolle fair trade initiatieven, zoals o.a. Mbraze, Kuyichi en Oke fruit. Brighter World is een innovatief communicatiebureau dat zich inzet voor een betere wereld.

Overige informatie

Locatie: Van Nelle Ontwerpfabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
Datum: 8 maart 2008
Tijd: 19.00 uur - 02.00 uur
Entree: 20,00 euro óf gratis met de bedel van Fair Trade Original te bestellen op www.goodies.nl/vrouwenstaansterker Line-up: Gabriel Rios (solo), Pete Philly & Perquisite
Website: www.goodies.nl
www.goodies.nl/vrouwenstaansterker
www.vrouwenstaansterker.nl





http://www.goodies.nl/vrouwenstaansterker


Noot voor de redactie:

Uitnodiging (