Oriëntatiedag priester- en diakenopleiding Vronesteyn

28/02/2008 13:40

Bisdom Rotterdam

Zaterdag 8 maart opent Vronesteyn, centrum voor priester- en diekenopleiding van het Bisdom Rotterdam, de deuren voor geïnteresseerde (jonge) mannen.

Deelnemers aan deze dag zijn van 10.00 uur tot 14.00 uur te gast op het Centrum voor Diaken- en Priesteropleiding Vronesteyn, waar zij zullen kennismaken met rector Wim Bakker en met Paul Schuurmans, de bisschoppelijk gedelegeerde voor de permanent diakens. Er wordt informatie gegeven over de opleiding en er is gelegenheid in gesprek te gaan met studenten. Na een maaltijd wordt de dag besloten met een gebedsviering in de kapel van Vronesteyn.

priesteropleiding
De priester wil leven in navolging van Jezus Christus. Hij brengt God ter sprake in onze samenleving en deelt als voorganger van de geloofsgemeenschap het geloof met mensen. Hij verkondigt de bevrijdende boodschap van het evangelie en is bedienaar van de sacramenten, waarvan de Eucharistie de kern vormt.

diakenopleiding
Een diaken is een gewijde ambtsdrager, die zich met raad en daad inzet voor de mensen in de marge, op het snijvlak van kerk en samenleving. Het diaconaat richt zich, naast andere pastorale- en liturgische taken, met name op zorg voor de kwetsbare mensen binnen de geloofsgemeenschap en in de samenleving. Het brengt hun nood ter sprake binnen de liturgie en stimuleert heel de geloofs- gemeenschap tot diaconie. Het ambt van permanent diaken staat open voor gehuwde- en ongehuwde mannen en mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling.

Oriëntatiedag
8 maart 2008
10.00-14.00 uur op Vronesteyn
Park Vronesteyn 14
2271 HS Voorburg (drie minuten lopen van station Leidschendam -Voorburg)

Meer informatie en aanmelding:
Rector W. Bakker
T: 070 387 3804
E: priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl
I: www.bisdomrotterdam.nl

drs. Paul Schuurmans, bisschoppelijk gedelegeerde permanent diakens T: 015 260 3747 (werkdagen van 10.00-18.00 uur)
T: 0182 5324 61 (avond vanaf 20.30 uur)
E: diakenopleiding@bisdomrotterdam.nl
I: www.bisdomrotterdam.nl





http://www.bisdomrotterdam.nl