Gemeente Valkenswaard

Harpfestival in De Hofnar

Harpfestival in De Hofnar

harp-groot

Op zaterdag 8 en zondag 9 maart aanstaande vindt in De Hofnar in Valkenswaard een Harpfestival plaats. Organiserende school is dit keer het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard. Het Harpweekend is een gezamenlijk initiatief van meerdere muziekscholen uit de regio.

Het is niet toevallig dat, na tien jaar, het Harpfestival wordt georganiseerd in Valkenswaard. Precies tien jaar geleden ontstond bij het Centrum voor Muziek en Dans het initiatief om een gezamenlijk Harpfestival te starten. Vijf jaar geleden vond het eerste lustrum in Valkenswaard plaats. Nu vieren we het tweede lustrum ook in Valkenswaard.

Met deze dag willen de docenten hun leerlingen de gelegenheid geven elkaar te ontmoeten, maar natuurlijk vooral om samen te spelen. Het plezier dat je beleeft aan het samen muziek maken komt op de eerste plaats. Op de dag worden op allerlei speelniveaus ensembles samengesteld. Als rode draad is gekozen voor het thema: 'Walt Disney'. De samenspelgroepen worden geleid door de docenten van de diverse scholen. Betrokken docenten zijn: Mea van Delden, Ingje van Rijn, Sabien Canton en CMD-docente Renske de Leuw.

Aan het einde van de zondag is er een uitvoering voor publiek in de theaterzaal van De Hofnar. Naast stukken, uitgevoerd door verschillende ensembles, worden ook arrangementen voor ruim 60 harpen vertolkt. Op het programma staan allerlei werken die een beetje of heel veel te maken hebben met Walt Disney-films of -strips.

Belangstellenden zijn van harte welkom te komen kijken en luisteren. De uitvoering is op 9 maart om 16.00 uur in Cultuurcentrum De Hofnar, De Hofnar 10 in Valkenswaard. De toegang is EUR 2,00. Kaartjes kunnen voor aanvang worden gehaald of van tevoren worden gereserveerd op het telefoonnummer van De Hofnar: 040-2074020.

Met eventuele vragen kunt u terecht bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard. De administratie is bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 - 17.00 uur, telefoonnummer 040 2083591.