Provincie Noord-Holland

Helpen schoonmaken in verboden gebied Balgzand

29-2-2008

Medewerkers van Landschap Noord-Holland houden zaterdag 8 maart grote schoonmaak in natuurgebied Balgzand bij Den Helder. Iedereen kan meehelpen. Het is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in dit gebied, dat niet toegankelijk is voor publiek.

De schoonmaak is nodig omdat de aangespoelde rommel schadelijk kan zijn voor de vogels die in het gebied komen broeden. Ze kunnen bijvoorbeeld verstrikt raken in netten of stikken in piepschuim dat ze opeten.

De schoonmaakactie duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Verzamelpunt is natuurinformatiecentrum Balgzand, t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Landschap Noord-Holland regelt het vervoer. Om 9.30 en 12.30 uur kunt u opstappen.
Aanmelden is gewenst. Dat kan tot het laatste moment via telefoonnummer 0251-362762.
Aangeraden wordt om laarzen en oude (regen)kleding te dragen. Voor eten, drinken en werkmateriaal wordt gezorgd. Ook gezinnen zijn welkom.

Balgzand schoonmaak

De route: Volg vanaf de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal de borden richting Industrieterrein Oostoever. Op het industrieterrein 2 km doorrijden en ongeveer 50 meter voor de Marinewerf rechtsaf. Aan het eind van het weggetje onder aan de dijk staat het centrum.

Nieuwsredactie