Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Durf je stem te verheffen tegen racisme

06-03-2008

Minister Ella Vogelaar houdt zaterdag 8 maart tijdens de Hannie Schaft-Herdenking in Zaandam een toespraak over deze verzetsheldin en de strijd tegen de bezetting en het fascisme.

Hannie Schaft wilde dat Nederland weer een democratie werd, een land waar iedereen kan leven en waar discriminatie en racisme niet bestaan. Dat is ook nu belangrijk, vindt de minister. Vogelaar spreekt op uitnodiging van de Werkgroep Hannie Schaft-Herdenking. De herdenking is georganiseerd in het kader van internationale vrouwendag. Hannie Schaft, ook wel het meisje met het rode haar genoemd, is de bekendste Nederlandse verzetsstrijdster. Drie weken voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ze door de nazis doodgeschoten. Hannie Schaft was toen 24 jaar.

Ook kinderen van groep 7 en 8 van de Hannie Schaftschool houden toespraken en zij leggen, net als de minister, bloemen bij het momument. De Hannie Schaft-Herdenking begint op zaterdag 8 maart om 14.00 uur bij het Hannie Schaft-momument, Westzijde 39 (een winkelstraat) in Zaandam.

Dossiers


* Integratie