Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- januari 2008

EA-Toerustingsdag voor Kinderwerkers & Ouders

Maak jij het verschil in een kinderleven?

Driebergen - In 2008 organiseert de Evangelische Alliantie, samen met acht kinderwerkorganisaties, voor de vijftiende keer een Toerustingsdag voor Kinderwerkers & Ouders. Het thema is dit keer : 'Wie maakt het verschil?!'. Een vraag die bij kinderwerkers en ouders een rol kan spelen in hun relatie met kinderen. Vanuit de zorg om hen waardevolle bagage mee te geven, kan een gevoel ontstaan van noodzaak om te presteren. Maar het vraagteken wordt een uitroepteken als zij zich realiseren dat God kinderen aan hen toevertrouwt om in hun leven het verschil te maken. Hij wil hen gebruiken om Zijn liefde door te geven. Vanuit die liefde mogen zij voor kinderen het verschil maken. Deelnemers zullen (her)ontdekken dat ze allemaal iets hebben wat waardevol is om door te geven en waarmee ze het verschil kunnen maken in het leven van een kind.

Tijdens het gezamenlijk ochtendprogramma diept Marian Geeve van Kinderwerk Timotheüs het thema in een lezing uit. Daarna kunnen deelnemers ideeën opdoen voor de praktijk van opvoeding en kinderwerk in creatieve workshops als toneelspelen of streetdance met kinderen. Of ze kunnen kiezen voor diepgaande seminars over didactiek, visie op kinderwerk en geloofsopvoeding. De workshop- en seminarleiders hebben een schat aan kennis, ervaring en ideeën om door te geven. Er is ook een uitgebreide informatiemarkt waar kinderwerkorganisaties hun materialen en activiteiten presenteren. De dag vindt plaats op 8 maart 2008 in Veenendaal. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.ea.nl. Hier staat meer informatie over de dag en de workshops.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Nsengimana of Arine Spierenburg, tel. 0343-513693 of corina@ea.nl of arine@ea.nl


---- --