Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 6 maart 2008

Idols-finaliste Nathalie opent Internationale Vrouwendag Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Hennah Buyne heeft het initiatief genomen om samen met Idols-finaliste Nathalie Internationale Vrouwendag te openen op zaterdag 8 maart in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Om 13:00 uur geeft Nathalie een spetterend optreden en opent zij samen met Hennah Buyne de middag.

Deze Internationale Vrouwendag - de internationale dag van de rechten van de vrouw ­ is georganiseerd door Mama Cash, WOMEN Inc. en La Strada. Zij frissen graag voor je op hoe belangrijk het is om de meest basale vrouwenrechten te blijven bewaken, met debat, presentaties en literatuur. En, behalve door Nathalie, optredens van Joy Wielkens, Zanillya en DJ Suna en een foto expositie van de Gemeente Amsterdam met foto's van krachtige vrouwen. De presentatie is in handen van Kirsten van den Hul en Aaliyah Bochhah; Van 12:30 tot 18:30 uur. www.women-inc.nl

Wethouder Buyne vindt Nathalie een perfect rolmodel voor vrouwen en meiden van deze tijd: "ze weet wat ze wil en laat zich door niets of niemand weerhouden haar eigen top te bereiken, benut haar kansen optimaal, ze beschikt over een uitzonderlijke dosis lef, energie, optimisme, kwaliteit en kracht."

Het middagprogramma belicht het belang van vrouwenrechten: Mama Cash, WOMEN Inc. en La Strada gaan pittige gesprekken aan over hoe je jezelf en anderen behoedt voor armoede, hoe je mensenhandel effectief bestrijdt en over welke bijzondere vrouwenprojecten er in slagen om op positieve wijze aan vrouwenrechten bij te dragen.

WOMEN Inc. markeert haar nieuwe target Mind the Gap: behoed jezelf en anderen voor armoede! Vrouwen hebben aanzienlijk meer kans dan mannen om in armoede te vervallen. Een diversiteit aan sprekers en initiatieven laat zien waar de valkuilen zitten en hoe je andere vrouwen uit de penarie kan helpen.
La Strada presenteert, in aanwezigheid van internationale experts op dit gebied, haar unieke onderzoek naar een nieuwe aanpak van vrouwenhandel, een onderwerp dat nog steeds onvoldoende wordt aangepakt en in beleid tussen wal en schip valt. Engels gesproken. Mama Cash beëindigt haar 88 dagen campagne op ludieke wijze en introduceert het Economic Rights Fund, waarop vrouwen een beroep kunnen doen om economische onrechtvaardigheden van henzelf of van andere vrouwen het hoofd te bieden.

Zaterdag 8 maart 2008, 12.30-18.30 uur. Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 Amsterdam. www.women-inc.nl
www.88dagen.mamacash.nl
www.lastradainternational.org