ThreadGreen Industrial Limited rondt Finse sale-leaseback af

08/03/2008 03:21

PR Newswire

LONDEN, March 8 /PRNewswire/ --
ThreadGreen Partners LLP heeft de overname bekendgemaakt van een industrieel perceel en het bijbehorende land (de "Faciliteiten") in zuidelijk Finland door ThreadGreen Industrial Limited. Voor de Faciliteiten geldt een langetermijn triple-net leaseovereenkomst met FinnSonic Oy, voor meer dan vijftig procent eigendom van Sentica Partners Oy. Het perceel beslaat een totaal leasebaar oppervlak van 3263 vierkante meter.

De Faciliteiten:
Het perceel dat door ThreadGreen Industrial Limited is overgenomen bestaat uit het hoofdkantoor en de productieafdeling van het bedrijf.

FinnSonic Oy:
Gelijktijdig met de overname werden de Faciliteiten geleased aan FinnSonic Oy, de grootste fabrikant van geavanceerde ultrasone reinigingssystemen in Scandinavië. Het bedrijf distribueert haar reinigingssystemen tevens in Centraal-Europa, Groot-Brittannië, Rusland en de Baltische staten. FinnSonic-reinigingssystemen worden gebruikt door een grote en gevarieerde klantengroep, onder andere uit de luchtvaart-, automobiel-, elektronica-, medische, kunststof- en rubberindustrie.

ThreadGreen Partners LLP:
ThreadGreen Partners LLP is de exclusieve beleggingsadviseur voor ThreadGreen Industrial Limited.

ThreadGreen Industrial Limited:
ThreadGreen Industrial Limited, een op Guernsey gevestigd fonds met een op lange termijn gerichte beleggingsstrategie, belegt in industriële onroerende goederen binnen Europa. De eigendommen onder haar beheer variëren van huurderspecifieke productiefaciliteiten tot algemene logistiekpercelen. Het merendeel van de beleggingen wordt verricht in de vorm van sale-leaseback transacties met middelgrote particuliere bedrijven.

Alistair Calvert, Managing Partner, ThreadGreen Partners LLP, +44-20-7220-2340, acalvert@threadgreen.com