Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 08-03-2008

Dure port

EMMEN Een 39-jarige Emmenaar werd vrijdagmiddag op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De man rekende bij een supermarkt aan de Wilhelminastraat een artikel af en wilde de zaak verlaten. Oplettend personeel had echter gezien dat de man nog een fles port in zijn tas had gestopt en deze niet afrekende. Hij bekende de winkeldiefstal. Na overleg met het openbaar ministerie kreeg de man een geldboete van 130. (08-117778)

Bestuurder gewond tijdens eenzijdig ongeval
HOOGEVEEN Een 71-jarige inwoner van Hoogeveen raakte vrijdagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval op de Mr. Harm Smeengelaan. De man verklaarde dat zijn auto bij het optrekken na de rotonde begon te slippen waarna hij tegen een boom botste. Hij moest zich met een hoofdwond in het ziekenhuis laten behandelen. Als mogelijke oorzaak verklaarde hij dat hij niet in zijn eigen maar een vreemde auto reed. (08-117827)

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal
HOOGEVEEN Een 50-jarige veelpleger uit Hoogeveen werd vrijdagmiddag aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man nam in een supermarkt aan de Tamboerpassage vlees ter waarde van ongeveer 14 euro mee en rekende deze niet af. Hij werd door een oplettend personeelslid voorbij de kassa aangesproken waarna de politie ingeschakeld werd. De man werd ingesloten en inverzekering gesteld. Hij zal aanstaande maandag voor de RC geleid worden. Tevens kreeg de man een winkelverbod van een jaar voor de betreffende supermarkt. (08-117828)

Politie houdt onder invloed zijnde doorrijder van een ongeval aan EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Rutenbrock (Duitsland) aangehouden. De reed kort daarvoor met zijn auto over de Rondweg in de richting van Ter Apel toen hij tegen de achterzijde van de auto van een 30-jarige Emmenaar botste en doorreed. Door zware schade aan zijn auto moest de veroorzaker deze een paar honderd meter verder tot stilstand brengen. Na onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij blies 645 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-117877)

Beginnend bestuurder door politie aangehouden na aanrijding NORG In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 23-jarige inwoner van Norg aangehouden. De man, sinds 1 maand beginnend bestuurder, bleek met zijn auto over een vluchtheuvel van de Eenerstraat te zijn gereden, had daarbij een verkeersbord geraakt en was vlak voor een benzinepomp tot stilstand gekomen. Hierna verliet de man met zijn auto de plaats van het ongeval. De zwaar beschadigde auto was echter middels sporen van een kapotte velg op het wegdek te volgen. Hierdoor kwam de politie uit bij een woning aan de Oosterduinen waar de zwaar gehavende auto ook werd aangetroffen. De eigenaar, tevens bestuurder, werd wakker gemaakt en aangehouden. Hij bekende de aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Tevens bleek dat hij onder invloed, 180 ug/l, had gereden. Na overleg met het OM kreeg de man een dagvaarding en met zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. (08-117919)

Slachtoffer frontale aanrijding overleden
EMMEN De bij een frontale aanrijding op dinsdagmiddag op de N34 ernstig gewonde 76-jarige autobestuurster uit Dalen, is in het UMCG overleden. (08-116941)

Politie bekeurt alcomobilisten

NIEUW RODEN Een 24-jarige autobestuurster uit Een liep vrijdagavond tegen de lamp. De vrouw reed over de Esweg en na controle bleek dat ze alcohol gedronken had. Ze blies 275 ug/l. (08-117868)

COEVORDEN Op de Tuinstraat controleerde de politie vrijdagavond een 24-jarige autobestuurder uit Coevorden. De man blies 270 ug/l. (08-117897)

FOXWOLDE Vrijdagavond raakte een inwoner van Roderwolde zijn rijbewijs kwijt. De 43-jarige automobilist werd op de Dwazziewegen gecontroleerd en blies 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-117897)

TYNAARLO Een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Dorpsstraat. Deze hardnekkige bestuurder, hij moet binnenkort voor hetzelfde in 2007 gepleegd feit voorkomen, blies 570 ug/l. De politie maakt een proces-verbaal op. (08-117925)

Barbecuedief aangehouden door politie
RODEN Vrijdagavond heeft de politie een 30-jarige man uit Leek aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een barbecue uit de tuin van zijn ex-vriendin uit Roden te hebben weggenomen en geprobeerd hebben haar fiets te stelen. Hij kon in Leek aangehouden worden. De barbecue werd bij de man aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in. (08-117899)

Brand in leegstaande woning
ROSWINKEL Vrijdagavond ontdekte een bewoner van het Verbindingskanaal NZ dat de leegstaande woning naast hem in brand stond. De brandweer heeft de woning gecontroleerd af laten branden. De woning is eigendom van Wooncom Emmen. De oorzaak is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (08-117862)

Overtreder lokaalverbod aangehouden
ASSEN In De Smelt aan het Stadsbroek heeft de politie vrijdagavond een 18-jarige Assenaar aangehouden. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf herkende de man die tot 03-02-2009 een toegangsverbod voor de Smelt had. De beveiligingsmedewerker schakelde de politie in en droeg hem over. De Assenaar verklaarde de gok te hebben genomen omdat hij het ijsspeedway wilde zien. (08-117878)

Bierdrinkers aangehouden
ZUIDWOLDE Twee inwoners van Zuidwolde, 20 en 22 jaar, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie bekeurd. Het duo werd bierdrinkend en in het bezit van een kratje bier aangetroffen bij de skatebaan aan het Sportlaan. (08-117928)

Discriminerende Assenaar aangehouden door politie

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie op de Brinkstraat een opgefokte 23-jarige Assenaar aan. De man kon niet vertellen wat er aan de hand was maar schold alle omstanders uit voor vuile kut Marokkanen. Hij is hierop aangehouden terzake discriminatie. Er is proces-verbaal opgemaakt. (08-117934)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 451280