Politie Groningen

Zaterdag 8 maart 2008

Provincie Groningen, 08-03-2008

Zuidwolde: vrachtwagencombinatie met gebreken

De politie heeft vrijdagmorgen op de Groningerweg bij Zuidwolde een vrachtwagencombinatie gecontroleerd. Tijdens de controle werden diverse gebreken geconstateerd. De 66-jarige chauffeur uit Bedum vervoerde lading van zon 22-duizend kilo en de lading was met slechts twee spanbanden vastgezet. Ook was er geen transportbegeleiding, terwijl dat vanwege de lading wel nodig was. Bovendien was er geen juiste verlichting. Later in de ochtend bleek ook dat de tachograaf niet in orde was. De politie maakt proces-verbaal van de overtredingen en zal dit doorsturen naar de Officier van Justitie.

Stadskanaal: man klem tussen tractor

Bij een bedrijfsongeval op het Vrijdomsstreekje in Stadskanaal is vrijdagmorgen een 62-jarige inwoner van Gasselternijveenschemond gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden achter een tractor en raakte per ongeluk een hendel van een hefinrichting. Hierdoor kwam hij klem te zitten tussen de hefinrichting en de landbouwmachine. Een 56-jarige plaatsgenoot wist de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: man negeert stoptekens

De politie heeft vrijdagmorgen op de A7 bij Hoogkerk een 35-jarige automobilist uit Sellingen langs de kant van de weg gezet. De man reed met 149 km/u over de Europaweg waar 120 km/u de maximum snelheid is en daarom wilde een motoragent hem laten stopen. De man trok zich hier echter niks van aan, negeerde enkele stoptekens en reed door. Op het Vrijheidsplein leek het erop dat de automobilist van de weg af ging, maar hij besloot toch weer door te rijden. Nadat ook een politieauto de Sellinger liet weten te moeten stoppen, parkeerde hij zijn auto op de vluchtstrook bij Hoogkerk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobiliste geeft geen voorrang

Bij een aanrijding op de Kielerbocht is vrijdagmiddag een 70-jarige automobiliste uit Groningen gewond geraakt. De Groningse gaf op de kruising met de Stavangerweg geen voorrang aan een 66-jarige automobilist uit Oude Pekela. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietser kijkt niet goed uit

Een 55-jarige fietser uit Aduard is vrijdagmiddag op de Pleiadenbrug gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Groningen. De Aduarder wilde oversteken, maar keek niet goed uit. Hij zag daardoor de automobilist over het hoofd. Deze kon de fietser niet meer ontwijken. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: fietser op motorkap

Bij een aanrijding tussen een 19-jarige fietsster en een 35-jarige automobilist, is vrijdagmiddag de fietsster gewond geraakt. De vrouw fietste door de Steentilstraat in Groningen en moest uitwijken voor de tegemoetkomende man uit Groningen. Doordat het wiel van de vrouw dwars kwam te staan, viel ze voorover op de motorkap van de auto. Hierdoor raakte ze gewond aan haar hoofd en been. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man probeert agent te slaan

De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wilde een horecagelegenheid betreden, terwijl hij hiervoor een ontzegging had. De Stadjer wilde toch naar binnen en werd tegen gehouden door een portier. Na een waarschuwing werd de man vervelend. Uiteindelijk probeerde hij een agent te slaan. Die wist de vuistslagen te ontwijken. Met behulp van een andere diender werd de verdachte onder controle gebracht. Hij is ingesloten.

Groningen: hennepafval in busje

De politie heeft vrijdagavond in de Peizerweg twee inwoners van Groningen aangehouden. Agenten zagen de laadklep van een busje open staan en zagen allerlei afvalzakken. Ook roken ze een hennepgeur. In de afvalzakken bleek hennepafval en diverse goederen voor een kwekerij te zitten. Het busje is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Beide heren zijn ingesloten voor verhoor.

Haren: tieners aangehouden na inbraak

De politie heeft vrijdagnacht vier jonge inwoners van Haren aangehouden na een inbraak in een sportkantine aan de Rijksstraatweg in hun woonplaats. Agenten kregen een melding dat er een alarm af zou gaan en reden richting het sportcomplex. Op dit complex stapten net vier jongens (16 en 17 jaar) op de fiets, met in hun bezit diverse frisdranken en snoepgoed. In de kantine bleek het een enorme ravage te zijn. Zo stond een deel van de keuken blank. De tieners zijn ingesloten voor verhoor.

Stadskanaal: onder invloed doorgereden

De politie heeft vrijdagnacht in Stadskanaal een 33-jarige automobiliste aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een ongeval. De vrouw reed op de Hoofdstraat tegen een geparkeerde auto van een 22-jarige man uit Stadskanaal. Die wist een goede omschrijving te geven van de auto. Agenten wisten niet veel later de auto te achterhalen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: chauffeur verliest slip na kanteling

Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roodeschool is vrijdagmiddag op de Eelwerderweg in Delfzijl met zijn voertuig gekanteld. De man raakte met de wielen in de berm en kreeg zijn voertuig niet meer onder controle. Als gevolg hiervan ging de zogenaamde kipper op zijn zij. Het slib in de laadbak liep daardoor in een sloot. Het waterschap heeft de sloot met daarin het slip door middel van zand ingedamd. De chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De milieupolitie is ter plaatse geweest.

Middelstum: taxibusje in sloot

Drie kinderen (leeftijden niet bekend) zijn vrijdagmiddag voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan, nadat de taxibus waarin zij zaten, betrokken raakte bij een aanrijding. De 59-jarige taxichauffeur uit Baflo gaf op de kruising Toornwerderweg met de Molenweg geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit Kantens. Door de aanrijding raakte de taxi in een naastgelegen sloot. Hoewel de kinderen nauwelijks gewond bleken te zijn, waren ze wel erg geëmotioneerd. De politie maakt een registratie.

Winsum: aangehouden na vernielingen

De politie heeft vrijdagnacht in Winsum twee jongens uit Leens (15) en Eenrum (16) aangehouden voor vernieling en baldadig gedrag. De jongens hadden in de Wierdaweg in Winsum een reclamebord van een bedrijf vernield. Ook gooiden ze goederen in het water. Een getuige zag dit alles en waarschuwde de politie. Die kon de jongeren snel inrekenen. De politie verzoekt mensen waarbij ook vernielingen zijn gepleegd aangifte te doen.

Provincie Groningen: beginnend bestuurders onder invloed

De politie heeft op diverse plaatsen in de provincie Groningen alcoholcontroles uitgevoerd. Zo werden in de omgeving van Noordhorn, Zoutkamp, Winsum en Aduard 350 bestuurders gecontroleerd. Zes bestuurders bleken hier teveel te hebben gedronken. Van de zes bestuurders waren er vijf beginnend bestuurder. Deze bestuurders waren minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs. Deze over het algemeen jonge bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren. Op de Roderwolderdijk in Groningen werd een 26-jarige beginnend bestuurder betrapt. Hij had bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.