Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 22 januari 2008

WomenSpeak!

Follow the leader: kick-off nieuwe debat reeks WomenSpeak! - Dinsdag 29 januari, 20.00- 21.30uur - TUMULT, Domplein 5, Utrecht - Entree vrij

Onder de noemer Womenspeak! brengen TUMULT, Kosmopolis Utrecht, Basis voor Actuele Kunst en het Gender Graduate Programme van de Universiteit Utrecht een nieuwe, eigenzinnige en inspirerende debatreeks. Actuele thema's zoals eerwraak, adoptie, pornografie en seksualiteit en radicalisering komen aan bod en worden zodanig uitgediept, zodat er meer duidelijk wordt over de identiteit van en beeldvorming over vrouwen én mannen. Ook wetenschap speelt een grote rol in de reeks. Wat is het nut van de wetenschap voor de maatschappij? En klopt de dagelijkse praktijk wel met de wetenschappelijke resultaten? Laat je verrassen door WomenSpeak!

Tijdens de openingsavond staat de 'Emancipatie in en van Utrecht' centraal. Hoe is het gesteld met de emancipatie van de Utrechtse culturele sector? Een aantal vooraanstaande Utrechtse culturele instellingen wordt geleid door vrouwen, die grote bekendheid genieten op zowel regionaal, nationaal als internationaal niveau. Hoe komt dat? Wat hebben deze vrouwen met Utrecht? Welke vormen neemt hun leiderschap aan? Hoe kan een sterk gefeminiseerde cultuursector Utrecht emanciperen?

Met o.a.: Mariëlle Pals, Projectleider Culturele Zondagen; Mira Kho, programmamaker community art Vrede van Utrecht; Nancy Jouwe, programmma-directeur Kosmopolis Utrecht. Stand-up comedy door Soula Notos. Met muziek van DJ Nadia, de 'Eerste vrouwelijke Marokkaanse DJ in de Wereld die een succesvolle cd heeft uitgebracht'. Gespreksleiding: Maayke Botman, aio Graduate Gender Programme Universiteit Utrecht.

De reeks krijgt een vervolg op 8 maart, internationale vrouwendag. I.s.m. het Stut Theater en de Stadsschouwburg Utrecht wordt een debat over overlevingsstrategieën van tienermoeders en de paradox tussen idealisering en lage status van het moederschap georganiseerd. Dit debat sluit aan op het toneelstuk Meisjesstad van het Stut Theater. Op dinsdagavond 22 april staat WomenSpeak! in het teken van adoptie.

Meer informatie en reserveren: www.tumultdebat.nl

TUMULT & Kosmopolis Utrecht, Het Gender Graduate Programme en het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht, Basis voor Actuele Kunst (Utrecht). Partner: Women Inc. Mede mogelijk gemaakt door Mama Cash.


---


- Einde persbericht -
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Verhoeven mariekeverhoeven@tumultdebat.nl / 030 2332430 of Josien Pieterse josienpieterse@tumultdebat.nl / 030 2332430


---- --