Gemeente Vlaardingen


Loopdag voor twijfelaars

19 februari 2008

Hardlopen, Sportief Wandelen en Nordic Walking zijn erg populair. Sporten die ook op een heel eenvoudige manier zijn te beoefenen, maar voor die groep die nog twijfelen om aan sportbeoefening te gaan doen, organiseert de Loopschool van de atletiekvereniging Fortuna op zaterdagmorgen 8 maart een loopdag.

´Voor jong en oud bieden wij de mogelijkheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met hardlopen, Sportief Wandelen en Nordic Walking . Iedereen, ongeacht het trainingsniveau, is op deze dag van harte welkom´, zegt Theo van Duikeren van de Loopschool van Fortuna . ´Helaas blijkt dat onze bevolking meer en meer lijdt aan welvaartsziektes zoals overgewicht, hoge bloeddruk en stress. Al jaren is bewezen dat regelmatige sportbeoefening de remedie is om de gezondheid te verbeteren´, maakt Theo van Duikeren nog even het belang van sportbeoefening duidelijk. ´Het belang van meer bewegen wordt ook steeds meer onderschreven door zorgverzekeraars, waaronder de VGZ , de hoofdsponsor van de Atletiekunie, om op deze laagdrempelige manier kennis te maken met de loopsport. Op maar liefst veertig plaatsen in het hele land waaronder hier in Vlaardingen vinden activiteiten plaats in het kader van Beter in Beweging´, aldus Theo van Duikeren .

Ook wordt de mogelijkheid geboden tot een Fitcheck . Deze Fitcheck bestaat onder andere uit het meten van de bloeddruk, het bepalen van het vetpercentage en de bodymass index. Het programma begint zaterdagmorgen om 09.30 uur.