Ingezonden persbericht


Persbericht

Tentoonstelling in Kunstcentrum Haarlem van 8 tot 29 maart 2008

Opening zaterdag 8 maart 15:00 uur

Met: Hilde Foks, Ineke Heerkens, Annette Huizing, Marieke Hunze, Brenda Jonker, Aukje Molman, Ingrid Nordt, Ineke van der Struijs, Carmen de Veer en Miriam Verbeek

Al een aantal jaren is er in Nederland een netwerk actief van kunstenaars, ontwerpers en vrije vormgevers die zich bezighouden met textiel. FILTZ Vibes is de naam van dit netwerk.

Alle vormen van textiel zijn in dit netwerk vertegenwoordigd. Van wevers tot zeefdrukkers, van sieraadontwerpers tot modeontwerpers en van kunstenaars tot techneuten. FILTZ Vibes informeert en inspireert, organiseert en evalueert. Kortom FILTZ Vibes is een actief netwerk en daarom is het tijd. Tijd om naar buiten te treden en aan Nederland te laten zien wat er speelt binnen de wereld van textiel. Het is tijd voor de FILTZ Vibes Sjo.

Met de SJO in Kunstcentrum Haarlem maken 10 van de kunstenaars en vormgevers van FILTZ Vibes de bezoeker deelgenoot van hun fascinatie voor textiel. Een fascinatie voor de schier oneindige mogelijkheden van de materialen, en voor de associaties die textiel oproept.

In de FILTZ Vibes SJO toont Ineke van der Struijs prachtige aan beide zijden bedrukte halftransparante roomdividers. Carmen de Veer past in haar stofontwerpen zeefdruktechnieken toe met een verrassend resultaat en Brenda Jonker laat met haar zeefdrukwerk zien hoe betoverend een herhaald patroon kan zijn. Op de achterwand van de ruimte heeft Marieke Hunze een levensgrote tekening van houtskool en draad aangebracht, waar de poëtische nestjes van mensenhaar van Hilde Foks (letterlijk) mooi op aansluiten. Van Ineke Heerkens zijn er sieraden van leer, stof en vilt in een kenmerkende kleur groen. Miriam Verbeek maakt bijzondere vilten objecten die als sieraad gedragen kunnen worden. Met haar op textiel geïnspireerd werk in papier en metaalgaas zet Annette Huizing de bezoeker even op een ander been. En wie denkt dat textiel altijd tastbaar is, komt bedrogen uit met de video-installatie van Ingrid Nordt. De SJO heeft tijdens de opening ook een echte show. Aukje Molman maakt al een aantal jaren kleding van latex, een prachtig natuurproduct. Draagbare kleding voor bijzondere gelegenheden. Kleurrijk en chic. Op originele wijze zal het publiek tijdens de opening kennismaken met een geheel nieuwe trend in uitgaanskleding.

De FILTZ Vibes SJO: Bekende en onbekende materialen. Een zeer diverse aanpak gecombineerd met vakkennis en de liefde voor textiel maakt de FILTZ Vibes SJO tot een niet te missen evenement.

Kunstcentrum Haarlem
2011 GP Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121
Openingstijden: di-vr: 11-17 uur, do 19-21 uur, za: 9-17 uur