Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 08/03

TILBURG, 8 maart 2008

Politie spreekt van een rustige verlopen nacht in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustig verloop van de nacht. De politie verrichte in totaal twee arrestaties. Naast het beteugelen van enkele kleine opstootjes kregen vier centrumbezoekers een bekeuring voor wildplassen en fout parkeren.

Naar aanleiding van een gepleegde mishandeling, in een horecagelegenheid op het Piusplein stelde de politie een onderzoek in. In het etablissement kreeg een 17-jarige Tilburger het aan de stok met twee bezoekers. Een woordenwisseling mondde uit in een mishandeling waarbij het slachtoffer een glas in het gezicht kreeg. In de Emmastraat trof de politie de verdachten. Beide mannen, twee Tilburgers van 20 en 21 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 04.30 uur op de Rijksweg, de N65, een 33-jarige automobilist uit Udenhout aangehouden. De man viel de surveillerende agenten op omdat hij slingerend over de weg reed. Een controle wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau nam de politie een ademtest af die uitwees dat hij 665 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De automobilist verklaarde acht biertjes te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 7 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

OISTERWIJK - De politie controleerde vanmorgen rond 03.15 uur op de Langevennen Zuid een snorfietser, betreffende een 20-jarige Oisterwijker. De man, die eerder door de politie gewaarschuwd was niet meer te rijden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde, liep tegen de lamp toen agenten hem toch zagen rijden. Op het bureau bleek dat hij 385 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt tweetal aan voor diefstal/heling heftruck

UDENHOUT - De politie heeft vanmorgen om 04.30 uur op de Kreitenheideweg twee mannen, een 52-jarige inwoner uit Maastricht en een 26-jarige Dongenaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal en/of heling van een aanhangwagen en heftruck. De goederen zijn in beslag genomen.

Tijdens de surveillance troffen agenten op de Kreitenheideweg een losgekoppelde aanhangwagen aan met daarop een heftruck. In de directe omgeving stonden twee mannen. Bij het zien van de politie liep het tweetal weg van de combinatie. Omdat de mannen zich erg verdacht gedroegen en geen aannemelijke verklaring konden geven heeft de politie het tweetal aangehouden. Op het bureau bleek dat beide mannen gesignaleerd stonden. De 52-jarige verdachte staat bij de politie te boek als veelpleger. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietsdief loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 19.00 uur op de Beneluxlaan een 22-jarige inwoner uit Goirle aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een bromfiets. Op het bureau ontkende hij iets met de diefstal van doen te hebben.

Agenten zagen tijdens de surveillance op het Westerpark een bromfiets rijden met daarop twee opzittenden zonder helm. Op het moment dat de politie het tweetal wilde controleren, gaf de bestuurder gas en vluchtte weg. Na een korte achtervolging lukte het de politie de bromfiets aan de kant te zetten. Controle wees uit dat de bromfiets gesignaleerd stond. Hierop is de bestuurder, de 22-jarige man aangehouden. Op het bureau verklaarde hij de bromfiets gekocht te hebben van een "vaag" figuur. Verder onderzoek wees uit dat de man reed tijdens een rijontzegging.

Minderjarige meisjes gepakt voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.00 uur bij een kledingzaak in de Heuvelstraat twee 16-jarige meisjes uit Tilburg en Goirle aangehouden voor winkeldiefstal. Nadat het tweetal een bezoekje had gebracht aan de paskamer in de winkel troffen medewerkers in het hokje losgeknipte labels aan. Hierover werd het tweetal voorbij de kassa aangesproken. De meisjes bekenden sieraden te hebben weggenomen. Gewaarschuwde agenten namen het tweetal mee naar het bureau.

Politie onderzoekt beroving en is op zoek naar getuigen

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gisteravond op de Westermarkt plaats vond. Het slachtoffer, een 23-jarige Tilburgse vrouw, heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw liep gisteravond rond 18.30 uur met een kinderwagen over de Westermarkt. Ze had bij een bankinstelling geld gepind en wilde via de onderdoorgang haar weg vervolgen richting de D.J. Jittastraat. Aan de achterzijde van de Westermarkt voelde ze plotseling een harde duw in haar rug. Ze keek om en zag twee onbekende mannen. Het tweetal, mannen in de leeftijd van ongeveer 25 jaar met een Noord Afrikaans uiterlijk, pakte het slachtoffer vast en trok aan haar tas. Het lukte de daders de tas afhandig te maken. Het slachtoffer verklaarde dat enkele passanten mogelijk getuige zijn geweest van de beroving. De politie is op zoek naar deze getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844.

Politie deelt 16 bekeuringen uit tijdens bromfietscontroles

TILBURG - De politie heeft gisteravond op verschillende locaties een bromfietscontrole ingesteld. In totaal ontvingen 16
bromfietsbestuurders een bekeuring voor uiteenlopende zaken. In het uitgaansgebied van Tilburg controleerde de motorsurveillancedienst de scooterjeugd. Daar kregen acht scooterrijders een bekeuring voor onder andere negeren rood verkeerslicht, rijden zonder rijbewijs en technische gebreken. Ook in de omgeving van de Heyhoefpromenade stelde de politie een controle in naar aanleiding van overlastmeldingen. Van alle gecontroleerde bestuurders werden ook hier acht bonnen uitgedeeld voor onder andere snelheid, verlichting en het niet dragen van een helm.

Auteur: Desiree Brabers