Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 08/03

BERGEN OP ZOOM, 8 maart 2008

Politie spreekt van een rustig verlopen uitgaansnacht Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Zevenbergen, Steenbergen en Oudenbosch spreken van een rustig verlopen nacht. De politie verrichte twee aanhoudingen. Twee centrumbezoekers kregen een bekeuring voor overtreden snelheid en fout parkeren.

De politie heeft kort na middernacht op de Markt in Zevenbergen een 16-jarige jongen uit Zevenbergen aangehouden. De jongen vond het nodig agenten die bezig waren met het beteugelen van een opstootje te beledigen. Gezien zijn leeftijd is het thuisfront in kennis gesteld.

Op de Slaakdam in De Heen hebben agenten vanmorgen rond 02.30 uur een 43-jarige automobilist uit Steenbergen aangehouden. Agenten zagen de man rijden over de Grote Kerkstraat in Steenbergen. Agenten wilden hem controleren omdat zijn rijgedrag daartoe aanleiding gaf. De verdachte negeerde het gegeven stopteken waarna een korte achtervolging in en rond Steenbergen ontstond. Op de Slaakdam lukte het de politie de man te laten stoppen. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 780 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs kon niet ingevorderd worden omdat hij geen rijbewijs heeft.

Dronken automobilisten brengen het overige verkeer in gevaar

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur op de Burgemeester Hasseltstraat een 28-jarige automobilist uit Halsteren aangehouden. Het rijgedrag van de man gaf de agenten aanleiding een controle in te stellen. De verdachte reed slingerend over de weg en reed op de verkeerde weghelft in de richting van de agenten. Het eerste contact met de bestuurder wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de ademtest op het bureau bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 930 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde twee kleine glaasjes bier genuttigd te hebben.

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond 02.15 uur een 55-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden voor het verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Ter plaatse trof de politie een beschadigde boom en enkele auto-onderdelen aan. De agenten stelden een onderzoek in en kwamen uit bij het woonhuis van de 55-jarige verdachte. Tijdens het aanspreken bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 505 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Belg mishandelt politieagent in uitgaansgebied

ROOSENDAAL - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Roosendaal spreken van een rustig verlopen nacht. De politie verrichte één arrestatie. Even na 02.00 uur hebben agenten in de Emmastraat een 30-jarige inwoner uit Brussel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een politieagent in diensttijd te hebben mishandeld. Op het bureau ontkende hij enige betrokkenheid.

Vanmorgen kregen agenten de opdracht uit te zien naar een man die zich bij een woning verdacht gedroeg. In de Dokter Heijpstraat zagen politiebikers een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten zette de verdachte het op een lopen. Na een korte achtervolging lukte het de politie de man in de Fortuinstraat staande te houden. De verdachte accepteerde dat niet en sloeg een 35-jarige politiebiker op zijn borst. De agent raakte uit onbalans waarop de man wederom de benen nam. Korte tijd later lukte het de politie alsnog de man aan te houden.

Auteur: Desiree Brabers