Politie Zuid-Holland-Zuid

08/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 08-03-2008

VIJF MENSEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 6 maart drie vrouwen en twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging van diefstal van een auto aan het Hoendiep. De vijf variëren van leeftijd van 22 tot 46 jaar en komen allen uit Tilburg. Een getuige zag dat op de Haringvlietstraat in een auto werd ingebroken en waarschuwde de politie. Agenten zochten de omgeving af en troffen op de Kerkeplaat een 41-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige plaatsgenote met in zijn bezit een autoradio die duidelijk niet van hem was. Op dezelfde locatie werden een uur later de drie andere Tilburgers aangetroffen en ook zij werden aangehouden. Deze drie zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De twee eerder aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

GEZOCHTE BELG AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 6 maart op de Veerplaat een 31-jarige Belg aangehouden. De motoragent zag hem rijden in een auto waarvan hij wist dat deze door de Belg gebruikt werd. De agent wist ook dat de man door de Belgische Justitie werd gezocht, omdat hij kennelijk in België gedetineerd was en niet was teruggekeerd van verlof. Op de Veerplaat werd hij aangehouden. Bij hem werden vermoedelijk vervalste papieren aangetroffen en in beslaggenomen. De man zal worden uitgeleverd.

DRUGS BIJ JONGEN AANGETROFFEN
DORDRECHT- Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart aangehouden omdat hij pillen bij zich had toen hij een horecagelegenheid wilde binnenkomen. De jongen viel door de mand toen een portier van de horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat Landzijde hem fouilleerde en de pillen aantrof. Hierop werd de politie ingeseind. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is ingesloten.

ALCOHOLCONTROLE: 3 AANHOUDINGEN
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden op meerdere plekken in Dordrecht en Zwijndrecht. In Dordrecht werd gecontroleerd aan de Copernicusweg, de Baden-Powellaan en de Merwedestraat. In Zwijndrecht werd gecontroleerd aan de Brugweg en de Karel Doormanlaan. In totaal zijn er 935 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Drie mensen zijn aangehouden omdat ze te veel alcohol op hadden. De hoogst gemeten promillage was 1,3 (560 ugl) promille.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Een 43-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart aangehouden aan de Talmaweg. De man werd verzocht om mee te werken aan een alcoholcontrole. Hij blies 1 promille (420 ugl). Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is hierop ingevorderd.

JONGEN MISHANDELD
HEERJANSDAM- Een 17-jarige jongen uit Heerjansdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart door vier jongens mishandeld. De jongen was samen met een vriend onderweg naar huis. Aan de Molenweg kreeg het slachtoffer meerdere klappen waardoor hij letsel aan zijn oor en knie opliep. De daders zijn er met scooters vandoor gegaan. Zij namen ook de rugzak met mp3-speler van het slachtoffer mee. Het slachtoffer heeft aangifte bij de politie gedaan. Hij deed dit nadat hij in het ziekenhuis aan zijn knie was behandeld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 48-jarige man uit Dordrecht is op vrijdag 7 maart aangehouden. De man zou zich geïrriteerd hebben toen hij op de Zwijndrechtse brug werd ingehaald door een auto. Vervolgens zette de man zijn scooter voor de auto waardoor hij deze belemmerde om door te kunnen rijden. Ook zou hij tegen de auto hebben geschopt. De man is daarna weggereden. De politie kon hem even later aan de hand van het kenteken opsporen en aanhouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is hier verhoord.
De politie is op zoek naar een getuige van dit incident. Het betreft een automobilist die het incident heeft gezien en ook uit zijn auto is gestapt. De desbetreffende automobilist wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.