Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03

Gorinchem, 08-03-2008

BUURMANNEN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM De politie heeft op donderdagmorgen 6 maart een 29-jarige man en zijn 45-jarige buurman aangehouden in de Nicolaas Beetstraat. Een incident uit het verleden zorgde ervoor dat de buren al niet meer met elkaar praten. Op donderdagmorgen escaleerde dit toen bleek dat de auto van de 45-jarige man was gestolen. Het gaat om een grijze Mercedes-Benz type C270 met het kenteken 86-LK-LD. De man vermoedde dat de 29-jarige buurman hiervoor verantwoordelijk was en uitte dit. Deze uitlating had tot gevolg dat de 29-jarige man verhaal ging halen bij zijn buurman en hem bij de keel zou hebben gegrepen en doodsbedreigingen zou hebben geuit. Uit verdediging zou de 45-jarige de zijn overbuurman toen met een telefoon hebben geslagen. De echtgenotes haalden hun ruziënde mannen uit elkaar. De politie werd ingeschakeld die beiden meenam naar het politiebureau waar ze een verklaring aflegden. De buurmannen hebben vervolgens met elkaar een en ander uitgesproken en elkaar de hand geschud. Beiden zien af van aangifte tegen elkaar. De zaak is hiermee voor de politie afgedaan. Wel heeft de 45-jarige man bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Indien iemand in de buurt iets verdachts gezien heeft in de avond/nacht van woensdag 6 maart op donderdag 7 maart dan wordt die persoon verzocht dit te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

INBREKER OVERLOPEN
GORINCHEM Een 15-jarig meisje uit Gorinchem heeft donderdagmorgen 6 maart rond 09.30 uur een inbreker overlopen in huis. Dit gebeurde in de Dr. W. Dreesstraat. De tiener die ziek thuis was, hoorde op een gegeven moment gerommel en iemand mompelen. Op het moment dat ze de trap afliep, kwam een vreemde man haar tegemoet. Die rende bij het zien van het meisje snel naar beneden en verliet de woning via de tuin. De geschrokken tiener belde direct haar ouders waarna de politie werd ingeseind.
De vermoedelijke inbreker was een donker getint persoon, had kort kroeshaar en was gekleed in een lichtkleurige werkoverall. Het geschrokken gezin heeft aangifte gedaan. Mogelijke getuigen die een verdacht persoon gezien hebben op donderdagmorgen 6 maart rond de klok van 09.30 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

MAN VALT VAN TRAP
LEERDAM Een man (leeftijd onbekend) uit Leerdam is donderdagmorgen 6 maart gewond geraakt na een val van een trap. De man was in de tuin van zijn woning bezig toen hij van de trap viel. Het medisch team van de traumahelikopter werd ingezet en ambulancepersoneel kwam ter plaatse. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar, hij had vooral veel pijn in zijn onderrug. Na de nodige medische hulp werd de man met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Utrecht.

STAATSLOTEN GESTOLEN
PAPENDRECHT Een vooralsnog onbekende man heeft donderdagmiddag 6 maart rond 13.30 uur tien staatsloten gestolen in een tijdschriftenwinkel aan de Meentpassage. De dief leidde een medewerkster af met allerlei vragen over de staatsloten. Ze legde er tien klaar op de kassalade en liep toen even weg om een tijdschrift te halen voor de klant. Op dat moment zag de man kans de staatsloten weg te grissen. Het gaat om een blanke man, leeftijd tussen de 30 en 35 jaar, ongeveer
1.85m lang. Hij had een normaal postuur, bruin stekelhaar/aan de achterkant opgeschoren, klein snorretje en donkere ogen. Hij droeg die dag een licht overhemd, donkere spijkerbroek en donker colbert. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
GORINCHEM Op de Banneweg heeft donderdagmiddag 6 maart een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een scooter met daarop een 17-jarig meisje uit Heukelum en een 15-jarig meisje uit Gorinchem. De automobilist een 27-jarige man uit Gorinchem reed richting de verkeerslichten bij het Piazza Center, zo ook de scooter met daarop de twee meiden. Ter hoogte van de Wijnkoperstraat stuurde de 17-jarige scooterrijdster van de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook waar op dat moment de auto reed. De scooter en de auto raakten elkaar waardoor de twee meiden ten val kwamen. De passagier op de scooter raakte dermate gewond dat zij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werden lichte kneuzingen en een lichte hersenschudding geconstateerd. De bestuurster van de scooter en de automobilist kwamen er heelhuids vanaf.
LEXMOND Op de Nieuwe Rijksweg heeft donderdagmiddag 6 maart een aanrijding plaatsgehad waarbij twee autos en een bromfietser betrokken waren. De bestuurder van een bedrijfsbus een 39-jarige man uit Lexmond sloeg op de Nieuwe Rijksweg af om het terrein van zijn bedrijf op te rijden. Hij liet hierbij een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein op de bromfiets niet voorgaan. Die kwam op dat moment uit tegenovergestelde richting aangereden. De automobilist had hem voorrang moeten verlenen. De jongeman viel, hij schoof met zijn bromfiets door op de andere weghelft, zo tegen de auto van een 36-jarige man uit Lexmond aan. Deze automobilist reed op het moment van de aanrijding achter de bedrijfswagen die afsloeg. De bromfietser raakte gewond, hij liep een hersenschudding en een gebroken kaak op en werd naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De autos en ook de bromfiets liepen blikschade op.

GEZOCHT EN GEVONDEN
SLIEDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 6 maart een 16-jarige jongen uit Zutphen aangehouden in een supermarkt aan het Burg. Winklerplein. Hij werd door de politie gezocht in verband met het feit dat hij zich had onttrokken aan jeugddetentie. Agenten in burger zagen de gezochte persoon lopen in Sliedrecht en besloten hem te volgen. In de supermarkt spraken ze hem aan. Hij gaf een valse naam op en gedroeg zich zeer recalcitrant. De knul werd meegenomen naar een kantoor van de supermarkt waarna hij naar het politiebureau werd gebracht. Onderweg naar het politiebureau in Dordrecht schold hij de politie haaks om. Hij werd ingesloten en zal teruggebracht worden naar de jeugdinstelling waar hij detentie moet uitzitten.

POLITIE VOORKOMT ESCALATIE TUSSEN JONGEREN
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op donderdagavond 6 maart een 18-jarige jongeman uit Kinderdijk aangehouden in de A. Heynisstraat. Hij had in zijn auto een honkbalknuppel die verboden is bij de wet Wapens en Munitie. Het wapen is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. De politie kreeg die avond melding van een opstootje op het Kleyburgplein. Twee groepen jongeren zouden tegenover elkaar staan die door een conflict uit het verleden elkaar niet meer mogen. Een getuige meldde het conflict tussen de jongeren dat dreigde te escaleren. De politie dreef de groepen uiteen en hield de 18-jarige aan. Bij het zien van de politie piepte hij er met twee vrienden tussenuit maar kon later worden aangehouden in de omgeving. De gegevens van de overige jongeren zijn genoteerd. Zij zullen de aankomende tijd in de gaten worden gehouden door de politie.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 6 maart door de politie aangehouden in een woning aan de Boomgaardstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin (42). De verdachte mishandelde haar na een woordenwisseling. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen in het gezicht en een vermoedelijk gebroken neus op. Een van de kinderen van de vrouw was getuige van de mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt op maandag 10 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

VERDACHT KOPERDRAAD
GORINCHEM In de nacht van donderdag 6 maart op vrijdag 7 maart heeft de politie twee mannen van 37 en 40 jaar uit Gorinchem aangehouden op een parkeerterrein van een bouwmarkt aan de Spijksedijk. Surveillerende agenten besloten de inzittenden gezien het tijdstip en de locatie te controleren. Na onderzoek in de auto werden in de kofferbak koperen kabels aangetroffen, zowel de auto als het koper zat onder de (verse) modder. Wegens het vermoeden van diefstal van het koper werden de twee aangehouden. Na een paar uur cel en verhoor werden de twee weer op vrije voeten gesteld omdat de politie voorlopig nog geen aangifte heeft van diefstal van koper in deze zaak. Het koperdraad is in beslaggenomen.

AUTO UIT DE BOCHT GEVLOGEN
PAPENDRECHT Op de Noordhoek is donderdagmorgen 6 maart een auto over de kop geslagen. De bestuurder een 29-jarige man uit Rotterdam kwam uit de richting van Alblasserdam en verloor in een bocht de macht over het stuur waardoor de auto begon te slippen. Het voertuig vloog tegen een lantaarnpaal, rolde om en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij werd wel onderzocht door ambulancepersoneel maar mankeerde gelukkig niets. Zijn auto liep forse schade op en werd getakeld.