Tarot: poort naar de mysteries van de Westerse Ceremoniële Magie


Aankondiging tweedaagse workshop op 8 en 9 maart 2008

AMSTERDAM, 20080206 -- De meeste mensen kennen de Tarot als methode om te leren waarzeggen. Minder bekend is dat de kaarten van onder meer Waite zijn gebaseerd op het systeem van de Orde der Golden Dawn; een westerse magische school uit de 19e eeuw. Een hedendaagse Magische Orde, de Ordo Templi Lucis Asterum (ofwel Temple of Starlight) organiseert op 8 en 9 maart 2008 een tweedaagse workshop in Amsterdam waarin enkele mysteries van de Westerse Ceremoniële Magie worden ontsluierd.

De Orde der Golden Dawn was gewijd aan spirituele, filosofische en magische ontwikkeling. Zij bestudeerde onder meer astrologie, alchemie en magie en bracht vele bekende namen voort zoals Israël Regardie en Dion Fortune.

Ook A.E. Waite, bekend van zijn de tarotkaarten, maakte deel uit van deze Orde. Hij bracht in overleg de kaarten naar buiten, echter: delen van de geheime informatie zijn versleuteld of bewust verplaatst. Elke kaart weerspiegelt een samenhang tussen mythologie, kabbala en spirituele magie en kan gebruikt worden om meditaties te verdiepen. Mits de juiste sleutels zijn aangereikt.

Tijdens de workshop zullen de kaarten stuk voor stuk worden besproken. Wat betekent bijvoorbeeld de houding van de Gehangene en waarom heeft de Zegewagen geen teugels? Wat heeft een steenbok te maken met de Duivel en de ram met de Keizer? Waarom staan er zuilen bij de Hogepriesteres?

Aan het einde wordt de training afgesloten met het ritueel `De Poort der Dromen'. Tijdens dit ritueel maken de deelnemers op aangepaste wijze kennis met ritueel groepswerk volgens de ceremoniële magie en zullen de kaarten worden gewijd.

De workshop wordt georganiseerd door Ina Cüsters - van Bergen. Zij is magiër, occultiste, mystica en schrijfster van
het boek: De weg naar de oude mysteriën. (Uitgeverij Akasha). Vanaf haar 17e bestudeerde zij diverse oosterse en westerse tradities totdat ze in contact kwam met het werk van Dolores Ashcroft-Nowicki van de Servants of the Light Schools of Occult Sciences (SOL). Daar ontwikkelde ze zich eerst tot begeleider, vervolgens tot Europese coördinator en als derdegraads adept richtte ze haar eigen school op: de Ordo Templi Lucis Asterum

Momenteel heeft Cüsters - van Bergen zich volledig op het leraarschap toegelegd en schrijft ze lessen, rituelen, lezingen en workshops voor leerlingen in diverse landen.

Over de Ordo Templi Lucis Asterum

De Ordo Templi Lucis Asterum, oftewel: Temple of Starlight ( http://www.templeofstarlight.nl/ ) is een esoterische school in de Westerse Mysterietraditie en Ceremoniële Magie en heeft haar wortels in de Golden Dawn Traditie, via Dion Fortune, Ernest Butler en Dolores Ashcroft-Nowicki.

Aanmelden:
Stuur een mail naar info@templeofstarlight.eu o.v.v. Tarot Workshop Amsterdam.