Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Buren, februari 2008

Matthäus Passion in Buren

Muziek in Buren organiseert een uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach in Buren. De historische St Lambertuskerk is een passende omgeving voor een uitvoering van dit meesterwerk door het orkest en koor van het Conservatorium van Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van Jos Vermunt. Bariton Pierre Mak vertolkt de rol van Christus. De jonge tenor Jan-Willem Schaafsma neemt de rol van Evangelist voor zijn rekening. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 8 maart. Aanvang is 19 uur; de kerk is open vanaf 18.15 uur. Een beperkt aantal kaarten is nog verkrijgbaar via Betuwe Cadeau, Peperstraat 9 in Buren.

Jos Vermunt is dirigent van de Residentie Bach Ensembles (Residentie Kamerkoor, Residentie Bachkoor en Residentie Bachorkest) en het Toonkunstkoor Utrecht. Daarnaast treedt hij bij het Residentie Orkest en het Brabants Orkest op als gastdirigent en is hij als hoofddocent koordirectie verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Bariton Pierre Mak werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratoriumuitvoeringen. De Passies van Bach, een groot aantal 19e-eeuwse oratoria (o.a. Requiem van Fauré, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Paulus en Elias van Mendelssohn) en enige 20e-eeuwse oratoria (o.a. Carmina Burana van Orff) behoren tot zijn repertoire. Pierre Mak is als hoofdvakdocent solozang verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook de jonge tenor Jan-Willem Schaafsma, in 2004 afgestudeerd aan de Nieuwe Opera Academie, heeft de Matthäus Passion op zijn repertoire staan, evenals de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium (Bach).

Het koor en orkest van het Conservatorium van Amsterdam werkt onder leiding van bekende dirigenten en samen met jonge solistische talenten aan ambitieuze programma's, waarmee het zich presenteert in concertzalen binnen en buiten Amsterdam. Zo wordt de beste musici en solisten van morgen de kans geboden zich te laten horen aan het publiek en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk in de Nederlandse toporkesten en de internationale concertpodia. Jaarlijks weer bewijst het Conservatorium van Amsterdam een orkest van hoog niveau in huis te hebben.

Muziek in Buren ontving in april jl. de Cultuurprijs 2007 van de gemeente Buren; zie ook www.muziekinburen.nl

---