Gemeente Oldenzaal


Gemeente organiseert voor de vijfde keer fitheidstest

gepubliceerd op : 8-2-2008

De gemeente Oldenzaal organiseert in samenwerking met de Sportraad Overijssel op zaterdag 8 maart 2008 voor de vijfde keer een grootschalige fitheidstest. Dit keer worden ruim 1500 inwoners van 45 jaar en ouder uit de wijken De Meijbree, Noord, Het Inslag en een deel van de wijk Westelijke Stadsrand uitgenodigd.

De `Fitscan 45+, bewegen dus!' wordt gehouden in de kantine van het Twents Carmel College (locatie Potskampstraat) en duurt een uur. Deskundigen meten onder andere de bloeddruk, cholesterol, glucose, lengte en gewicht en testen de lenigheid, de (knijp)kracht en het uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt er gekeken naar de leefstijl. De test geeft mensen inzicht in hun lichamelijke gesteldheid en kan hen indien nodig stimuleren tot een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl.

Gratis sportlessen
Oldenzaal heeft volop mogelijkheden om een actieve leefstijl aan te nemen, maar soms ontbreekt nét dat ene zetje om echt over te stappen op een gezonde en actieve leefstijl. De gemeente Oldenzaal wil haar inwoners hierbij helpen. Diverse Oldenzaalse sportaanbieders hebben een kennismakingsaanbod (enkele gratis sportlessen) samengesteld. Meer informatie daarover is ter plekke verkrijgbaar. Ook zijn medewerkers van Carint aanwezig om informatie te verstrekken over een (gezonde) voeding.

De fitheidstest op zaterdag 8 maart is de vijfde in een reeks fitheidstesten die de gemeente voor haar inwoners organiseert. Door het houden van in totaal acht fitheidstesten probeert de gemeente al haar inwoners van 45 jaar en ouder te stimuleren om mee te doen. Zo trok de vorige fitheidstest, die bedoeld was voor inwoners uit het centrum, Haerbroek en Scholtenbroek, ruim 250 belangstellenden.

Meer informatie over de `Fitscan 45+, bewegen dus!' is hier te vinden. Ook op de flyer staat uitgebreide informatie over deze fitheistest.

De fitheidstest wordt mede mogelijk gemaakt door Menzis.