Ingezonden persbericht

De R.G. Ruijs Stichting organiseert op zaterdag 8 maart de vierde editie van:

RUIJS IN DE KLUIS

een ontmoeting van Haagse muzikanten, programmeurs, beleidsmakers, fotografen, producers, clipmakers, popjournalisten, organisatoren en anderen

MET ANNEKE VAN GIERSBERGEN
(The Gathering, Agua de Annique)

Zaterdag 8 maart 2008 van 19.30 tot 22.00 uur
in het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5, Den Haag
Gratis entree

Deze aflevering van Ruijs In De Kluis staat volledig in het teken van de Internationale Vrouwendag. De bijna 34-jarige zangeres Anneke van Giersbergen (ze is jarig op 8 maart!) is het meest bekend als zangeres van de metalband The Gathering, waarmee ze tussen 1994 en 2007 verschillende successen behaalde. Na 13 jaar bij die band besloot Van Giersbergen The Gathering te verlaten. Ze wil zich meer richten op haar familie, en andere doelen in het leven en de muziek proberen te verwezenlijken. Dit doet ze onder andere met haar nieuwe band Agua de Annique.

Tijdens Ruijs In De Kluis zal zij worden ondervraagd over haar ervaringen in de door mannen gedomineerde muziekwereld. Als interviewer is Hadassa Kosten uitgenodigd. Voor de afronding van haar bacheloropleiding muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam schreef zij een scriptie met als titel 'De representatie van vrouwelijkheid door de vrouwelijke vocalist in hedendaagse metalbands'. Naast dit tweegesprek is er voor het publiek uitgebreid tijd om aan beide vrouwen vragen te stellen. Haagse muzikanten die hun demo willen laten horen aan de gasten krijgen daarvoor de tijd.

Voorafgaand aan het gesprek met Van Giersbergen geeft de talentvolle jonge Haagse zangeres Nurdjana een akoestisch optreden.

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor muzikanten, programmeurs, beleidsmakers, fotografen, producers, clipmakers, popjournalisten, organisatoren en anderen uit de regionale muziekscene. Toegang kan alleen na aanmelding via info@stichtingruijs.nl.

Met dank aan: Paard van Troje, Fonds 1818, Culturalis, Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds en Popunie.