Tweede trainingsdag DeGraaf Grand Prix Team GP Losail Qatar

Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

08-03-2008; Betreft verslag tweede dag Grand Prix Losail Qatar, circuit Losail International Circuit (5.380m)

Danny Webb grijpt net naast de eerste startrij

De tweede en tevens beslissende kwalificatie van de Commercial Bank Grand Prix van Qatar was wederom een succes voor het DeGraaf Grand Prix Team. Ondanks dat de kleine Engelsman Danny Webb tijdens deze sessie zijn tijd niet kon verbeteren zal Webb vanaf de tweede startrij op een prachtige 5e positie de eerste Grand Prix van 2008 beginnen. Ook Hugo van den Berg wist zijn tijd niet te verbeteren en zakte terug van een 24e naar een 29e positie. Stevie Bonsey wist zijn rondetijd aanzienlijk te verbeteren en zal morgenavond vanaf de 4e startrij op een 14e positie van start gaan.

Tijdens de vrije training was wederom de baan erg glad door het vele zand welke overdag op de baan was gewaaid. Een aantal rijders konden hun motor niet in controle houden maar gelukkig wisten de DeGraaf Grand Prix rijders hun Aprilia's in toom te houden. Hugo van den Berg finishte in deze vrije training op een 29e positie terwijl teamgenoot Danny Webb zijn Aprilia naar de 9e positie stuurde. Stevie Bonsey kreeg te maken met een technisch probleem waardoor hij geen snelle tijd kon rijden en sloot de vrije training af op een 25e positie.

De tweede en beslissende kwalificatie was erg spannend voor het DeGraaf Grand Prix Team. Nadat gisteren Danny Webb vriend en vijand verrastte door een 2e positie voor zich op te eisen, was het nu de vraag of zijn rondetijd goed genoeg zou zijn voor een plek op de eerste startrij. Webb probeerde een aantal snelle ronden te rijden maar werd telkens opgehouden door collega's welke graag van zijn snelheid gebruik wilde maken door in zijn kielzog mee te gaan. Webb kon geen echte vrije ronde vinden en wist dan ook niet zijn tijd te verbeteren. In de laatste 2 minuten wist zijn landgenoot Scott Redding met een minimum verschil van 0.04 seconde Webb net van de eerste startrij af te knikkeren en zal Webb morgen vanaf de 2e startrij op een 5e positie aan de race van morgenavond beginnen. Uiteraard een zeer knappe prestatie van de kleine Engelsman.

Hugo van den Berg kon in de kwalificatie niet profiteren van een goede slipstream en bleef bijna een halve seconde boven zijn tijd van gisteren. Van den Berg gebruikte de kwalificatie optimaal om een iets snellere rijder te volgen maar helaas bleef dit uit. Van den Berg zal morgen vanaf de 8e startrij op een 29e positie starten aan de Commercial Bank Grand Prix van Qatar.

Stevie Bonsey maakte vandaag ruim 0,8 seconde goed ten opzichte van zijn kwalificatietijd van de eerste kwalificatie training. Met een 2:06,329 wist Bonsey net niet op de 3e startrij te kwalificeren. Bonsey was niet geheel tevreden met deze rondetijd omdat zijn ideale tijd op een 2:05,9 uit kwam en daarmee zelfs op de tweede startrij gekwalificeerd zou zijn.

Hugo van den Berg (29e , 2:08,502): "Ik vind het jammer dat ik de progressie van gisteren niet heb kunnen uitbouwen. De motor was heel erg goed maar ik kon net niet de juiste slipstream krijgen. Mijn eigen basis snelheid ligt nog te laag waardoor ik een slipstream nodig heb om een aantal tienden van een seconde te kunnen pakken. Morgen hoop ik een goede start te maken en een aantal rijders te passeren zodat het een goede race wordt."

Danny Webb (5e , 2:05.593): "Ik ben niet tevreden hoe de kwalificatie van vandaag verlopen is. Ik was ervan overtuigd dat vandaag wederom een aantal ronden in de 2:05 had kunnen rijden maar dat werd erg lastig gemaakt door rijders welke juist op jou aan het wachten zijn om hun voordeel hieruit te halen. Dat probleem had ik verleden jaar niet maar ik zal ermee leren om moeten gaan gedurende dit seizoen. Natuurlijk ben ik uiteindelijk heel erg blij met deze 5e startpositie op de tweede startrij. Dit had ik niet durven dromen verleden jaar! Het is een hele goede uitgangspositie om morgen in de top 10 te finishen. Ik zal morgenavond er volledig voor gaan in de race! "

Stevie Bonsey (14e ,2:06,329): "Vandaag kwam er niet echt uit waarop ik gehoopt had. In de vrije training had ik wat problemen met de motor waardoor ik niet echt de tijd heb gekregen om het ritme terug te krijgen na de crash van gisteren. In de kwalificatie was ik erg mijn best aan het doen om een goede rondetijd te rijden en in de tweede en derde sectie ging ik erg goed. Echter kwam ik iets tekort op mijn topsnelheid wat net niet de rondetijd gaf die ik graag wilde. Maar morgen is de race en ik zal er alles aan doen om naar de kopgroep te rijden!"

************