Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

09 - LEZING 'DE INDISCHE IDENTITEIT VAN DE DERDE GENERATIE'

Wat: Indische Nederlanders bestaan niet. Dit betoogt Amis Boersma in haar lezing âIndivation. De Indische identiteit van de derde generatieâ in het Arnhemse museum Bronbeek op zondag 9 maart 2008 om 14.00 uur.

Tussen 1945 en 1970 naar kwamen 300.000 repatrianten uit Nederlands-Indië naar Nederland. Zij zijn volledig opgenomen in de Nederlandse samenleving. Althans, dat zegt men. Amis Boersma betoogt daarentegen dat het Indische leeft, ook bij de derde generatie. Zij zal uiteenzetten op welke creatieve manieren deze mensen het Indische herinterpreteren en betekenis geven in de moderne samenleving. Vragen die aan bod komen zijn: Welke ânieuweâ cultuurvormen roepen de Indoâs van nu in het leven? Hoe definiëren zij Indische identiteit? Wat is het dat Indische jongeren samenbrengt? Hoe komt het dat het voor hen zo belangrijk is om hun Indische etniciteit te benadrukken?

Amis Boersma studeerde in 2003 af aan de Vakgroep Talen en Culturen van Zuidoost-Azië en Oceanië in Leiden. Momenteel werkt zij als medewerker Azië bij Free Voice, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor persvrijheid in ontwikkelingslanden. Ook is zij landenspecialist Indonesië bij Amnesty International.

Toegangsgegevens en adres:

Toegangsprijs incl. museumentree: ⬠9,-

Inschrijving is noodzakelijk: Volksuniversiteit Arnhem, telefoon 026 4422363 of www.volksuniversiteit.nl/arnhem

Adres: Museum Bronbeek, Velperweg 147 Arnhem - www. bronbeek.nl

Wanneer: zondag 9 maart

Waar: museum Bronbeek, Velperweg 147 Arnhem

Openingstijden: 14:00

Entreeprijs: Toegangsprijs incl. museumentree: ⬠9,-