Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Februari 2008

Alkmaar | 9 maart 2008

Schoonheid, een venster op God?

Een lezing door Wessel Stoker over het verband tussen schoonheid en God. Stoker is bijzonder hoogleraar Esthetiek en godsdienstfilosoof aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam (in samenwerking met de Faculteiten Wijsbegeerte en Letteren).

De kerkvaders hebben God en schoonheid met elkaar verbonden. Ook in de Oosterse kerk is dat het geval. Het goede, ware en schone horen volgens klassieke en middeleeuwse filosofen samen. In de moderne kunst is die band los gelaten. Ook in het christelijke geloof is de verbinding God en schoonheid minder vanzelfsprekend geworden. Stoker stelt hierover de volgende vragen: Is dat winst of verlies? Hoe kan thans het heilige (religie) en het schone (kunst) met elkaar verbonden worden?

De lezing wordt omlijst door muziek en is onderdeel van een serie LAATlezingen in de Kapelkerk in Alkmaar.

In samenwerking met de Protestantse Gemeente te Alkmaar en de Vereniging van Vrijzinnig Protestanten in Noord-Holland.

Waar en wanneer?


Datum: zondag 9 maart 2008
Tijd: 12.00 uur

Plaats: Alkmaar, Kapelkerk | hoek Laat 80 en Kapelsteeg Toegang: ¤ 5,50 | Leden verreniging VU-Windesheim en studenten (op vertoon van ledenpas/studentenkaart) gratis

Informatie/aanmelden

Aanmelden via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl Tel. (020) 598 9292 of

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.