Gemeente Dongen


Wandel mee mee de gidsen!

Zondag 9 maart, 13.00 uur, Dorpswandeling Dongen: Kerk- en Kloosterroute
Deze wandeling start weer op de vaste vertrekplaats: het Dongha museum aan de Kerkstraat 33 in Dongen. We gaan terug in de tijd en laten de impact zien van de religieuze ordes die sinds 1800 deel uitmaken van de Dongense samenleving. Vooral het onderwijs is hier nog sterk vertegenwoordigd. In het van oudsher katholieke dorp Dongen vind je nog altijd de sporen van het verleden. Ook de glorietijd van de leerindustrie zie je terug in de architectuur en de lommerrijke verstilde plekken in het centrum. Al met al een zeer afwisselende wandeling!
Uitleg bij de Oude Kerk in Dongen
Zondag 16 maart, 13.00 uur, Dorpswandeling s Gravenmoer Onze wandeling door s Gravenmoer is een aanrader voor mensen die houden van een pittoreske omgeving te midden van de natuur. Voeg daarbij een cocktail van historische verhalen en een mooie wandeling is verzekerd. Ons gidsenteam staat borg voor een boeiende middag en weet steeds weer een gevarieerde alternatieve doorsteek door het dorpscentrum en het buitengebied te maken. De wandeling heeft een bijzonder tintje omdat de gids extra aandacht besteed aan de ontluikende natuur. Zin om 's Gravenmoer nog beter te leren kennen? Kom dan op zondag 16 maart om 13.00 uur naar de parkeerplaats van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in 's Gravenmoer. Daar kun je op eigen kosten een kopje koffie drinken; parkeren is gratis.

Kosten
De wandelingen duren ongeveer anderhalf tot twee uur. Deelname kost 2,- per persoon per wandeling. Om teleurstellingen te voorkomen kun je je van tevoren het beste even telefonisch aanmelden via het Dongha museum, telefoon 0162 - 38 71 94.