Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Nieuws & exposities Cuypers in the picture tijdens AVROs KunstQuest

Cuypers in the picture tijdens AVROs KunstQuest

Voor het kinderprogramma KunstQuest van de AVRO stappen kinderen terug in de tijd en nemen een kijkje in het leven van Pierre Cuypers. Hun ontdekkingen worden op zondag 9 maart om 18.15 uur uitgezonden op Nederland 3.

KunstQuest, speuren in het verleden Tijdens het programma KunstQuest komen kinderen in de leeftijd van 12 jaar meer te weten over de bekende architect Pierre Cuypers. Presentatrice Renate Schutte stuur deze speurders naar bijzondere plekken in de stad die met Cuypers te maken hebben. Tijdens deze tocht ontmoeten ze mysterieuze personages en voeren ze verschillende opdrachten uit. Voor elke goed vervulde opdracht krijgt het team een envelop met een letter. Met alle verworven letters moeten ze aan het einde van het programma gaan puzzelen en het woord zien te raden dat presentatrice Renate zoekt. Hebben ze het woord goed, dan krijgen ze toegang tot de KunstQuest-kluis, met daarin een mooie prijs. Lukt dat niet, dan winnen ze in ieder geval een Museumkaart. En nog belangrijker: zowel de kandidaten als de kijkers thuis hebben een hoop geleerd over de bekende Nederlander Pierre Cuypers!

De aflevering over Cuypers wordt uitgezonden op zondag 9 maart vanaf 18.15 uur op Nederland 3. Daarna is deze aflevering te bekijken op internet via de website www.avro.nl. Publicatiedatum: 5-3-2008 Bijgewerkt: 5-3-2008