Time : 11:07:29
Date : 07 March 2008
Sender Name: KORTRIJK XPO

Vakbeurs TAVOLA presenteert de fijne en verse voedingsproducten van morgen

In de media wordt bijzonder veel aandacht besteedt aan de stijgende prijzen van voeding voor de consument. Tegen deze achtergrond moeten zowel de voedingsdistributie (van grootdistributie tot detailhandelaars) als de cateringorganisaties de consumenten verder een kwalitatief aanbod voorstellen, met aandacht voor enerzijds Bourgondische klassiekers en anderzijds trendy food. Een uitgebalanceerd, goed doordacht en uniek assortiment blijft voor hen uiterst belangrijk om in de markt het verschil te kunnen maken.

Van 9 tot en met 11 maart presenteren 350 fabrikanten en importeurs op de vakbeurs Tavola een selectie van hoogwaardige fijne en verse voedingsproducten aan meer dan 17.000 aankopers en verantwoordelijken van de voedingsdistributie en de cateringorganisaties uit de Benelux en omringende landen.

Op deze schitterende en exclusieve vakbeurs maken de inkopers van de grootdistributie traditioneel de eerste selecties met het oog op de eindejaarsaankopen en gaan er op zoek naar nieuwe, exclusieve en kwaliteitsvolle voeding. Detailhandelaars en cateringorganisaties maken ter plaatse hun keuze uit het brede aanbod en de talrijke nieuwigheden van hun bestaande en nieuwe leveranciers.

Tavola presenteert hen hiertoe een unieke mix van hoogwaardige producten van dynamische marktleiders enerzijds, en exclusieve fijne producten van artisanale fabrikanten anderzijds. Zij ontdekken er een selectie van hoogwaardige, fijne en verse voedingsproducten waarbij convenience, wellness, gezondheid én genieten centraal staan. Ook schenkt Tavola veel aandacht aan innovatie door onder meer de wedstrijd Gouden Tavola. Winnaars van de Gouden Tavola 2008 zijn de firma's Belberry Preserves uit Kortrijk en Van der Sterre Groep International uit het Nederlandse Bodegraven.

Hoogmis voor de Belgische voedingsbranche.
Tavola verwelkomt op 3 dagen tijd meer dan 17.000 professionele bezoekers, in hoofdzaak afkomstig uit de Benelux en Noord-Frankrijk. Deze markt is voor de Belgische exposanten van primordiaal belang. De export van de Belgische voedingsindustrie is hoofdzakelijk gericht op de Europese Unie, waarbij Frankrijk, Nederland en Duitsland de voornaamste afzetmarkten zijn (in 2006: 56,8% van de voedingsexport - cijfers: Fevia).

Meer info: Kortrijk Xpo, www.tavola-xpo.be
Patricia Huygelier - tel.nr. 056 24 11 55

URL: http://www.tavola-xpo.be