Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Lambriex naar reli-markt

7 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Godfried Lambriex, portefeuillehouder Onderwijs in De Baarsjes, bezoekt op zondag 9 maart van 12.30 tot 14.00 uur de `religieuze markt' in de Dr. J.Th de Visserschool (Columbusplein).

Weekendstudent

De markt is georganiseerd door kinderen die hebben deelgenomen aan het project `Weekendstudent'. Zij informeren de bezoekers (ouders, leerkrachten, buurtbewoners en contactpersonen en bezoekers van de verschillende gebedshuizen in De Baarsjes) over het christendom, jodendom, de islam, hindoeïsme en sikhisme.

In 2005 is het project Weekendstudent gestart. Het project richt zich met name op kinderen in de groepen 7 en 8 die niet of nauwelijks in aanraking komen met andere culturen, denkwijzen en religieuze overtuigingen. De betrokken kinderen kampen vaak met een taalachterstand of hebben een achterstand op het gebied van algemene kennis en culturele ontwikkeling. Idee is dat de Weekendstudent aanwezige vooroordelen wegneemt en jongeren helpt om over de grens van de eigen groep heen te kijken.

Lesprogramma basisschool

Het project sluit aan bij het lesprogramma van de basisschool. Ook de ouders worden actief bij het proces betrokken. De lessen vinden wekelijks plaats en bestaan uit twee blokken: taalvaardigheid en `andersoortig leren' (algemene kennisvorming, kunst en cultuur, muzikale vorming, wereldoriëntatie, levensbeschouwelijke vorming, e.d.). Naast theorie maken de leerlingen ook uitstapjes of doen creatieve binnenactiviteiten.