Ingezonden persbericht


Culemborg, 6 februari 2008

Landelijke zangdag 9 maart 2008

De zangdag is speciaal bedoeld voor tiener-, jongeren- en middenkoren. Tijdens de zangdag worden negen gloednieuwe liederen volledig ingestudeerd.

Op de zangdag staat een nieuwe bundel centraal: Voorbij je eigen grens Hierin staan de negen verplichte werken van het festival te Rijsbergen 2008. De composities zijn geschikt voor tienerkoren, jongerenkoren en middenkoren. Op de dag worden de composities meerstemmig ingestudeerd met de aanwezigen. Er worden 200 deelnemers verwacht.

Programma
De dag begint om 13.00 uur met driestemmig het wervelende lied "Water en vuur". Om 13.15 uur gaan we in drie stemgroepen uiteen. Onder leiding van de componisten studeren we per stemgroep zeven nummers in zoals het poëtische `Onzichtbare', het dreigende `Dertig zilverlingen', het gedragen `Jij tilt mij op' of het swingende `Geef kracht, geef vuur'. Na de pauze om 15.00 uur brengen we alle stemmen bij elkaar en zingen we de nummers geheel door. We eindigen om 16.30 uur met het lied: `Voorbij je eigen grenzen' dat door een solist wordt gepresenteerd.

Tóplocatie en tópdag
De H. geest parochie te Amersfoort is met zorg gekozen en de mooiste locatie tot nu toe voor een landelijke zangdag! Licht, compact, gezellig en een goede akoestiek. Het wordt een tópdag en daarmee een inspirerend uitje voor ieder koor! Natuurlijk is er ook een repertoiremarkt aanwezig.

Tijd: Zondag 9 maart van 13.00 tot 16.45 uur

Plaats zangdag: H. Geestparochie, Mozartweg 54 te Amersfoort Entree: 5,- pp leden Code Music / 8,- pp niet-leden Hiervoor ontvang je koffie/thee en een reader met de koorpartijen.

Bij groepen wordt vanaf 15 deelnemers 50% korting op de entree berekend


---- --