Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 5 maart 2008

DierenPark Amersfoort komt in actie voor de amfibie

Op zondag 9 maart organiseert DierenPark Amersfoort een actiedag voor amfibieën. Ieder jaar zet de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) een natuurbeschermingproject centraal. Dit jaar staat in het teken van de amfibieën. DierenPark Amersfoort draagt haar steentje bij aan deze campagne door het organiseren van verschillende activiteiten voor de bezoekers. Alle opbrengsten van de actiedag gaan naar de amfibieëncampagne.

De campagne
Elk jaar organiseert EAZA een natuurbeschermingscampagne. Het jaar 2008 staat in het teken van de amfibieën: de kikkers, padden en salamanders. Met de amfibieën is het slecht gesteld. Ongeveer de helft van de amfibieën wordt bedreigd en meer dan 120 soorten zijn de afgelopen jaren uitgestorven. Omdat er veel geld nodig is om de amfibieën van een wereldwijde uitsterving te redden, organiseert DierenPark Amersfoort zondag 9 maart een actiedag.

DierenPark in actie
Tijdens de actiedag voor de amfibieën zijn er verschillende activiteiten. Zo kunnen kinderen racen over een kikkerparcours, zich laten schminken en de speciale voorstelling bekijken in het Knuffelpleintheater. Op het Weerlichtplein staat een actiekar met informatie over de amfibieën en in de winkels zijn verschillende amfibieënproducten te koop zoals de Kikkerboekjes van Max Velthuijsen en de cd 'de paddentrek' van Harry Sacksioni. Alle opbrengsten komen ten goede aan de amfibieëncampagne.

Met uitsterven bedreigd
De amfibieën worden met uitsterven bedreigd, doordat de leefgebieden van de amfibieën steeds kleiner worden. Daarnaast is er een schimmel actief. Deze schimmel, chytrid fungus, is de grootste bedreiging. Deze tast de dieren zo ernstig aan waardoor ze ziek worden en uiteindelijk overlijden.

Voor meer informatie
Kijk op www.dierenparkamersfoort.nl voor meer informatie over de EAZA-campagne en voor de activiteiten inclusief de tijden.

Bijlage:
Bijgaand treft u de programmering inclusief tijden van de activiteiten tijdens de actiedag.

Noot voor redactie;