Gemeente Den Haag

Derde editie van Het Voorwoord

Literair festival met Nederlandstalige auteurs. Optredens van en interviews met auteurs als Simon Vinkenoog, Judith Herzberg, Jan en Sanne Terlouw, Willy Spillebeen, Aaf Brandt Corstius en Neeltje Maria Min.

Op zondag 9 maart 2008 vindt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de derde editie van Het Voorwoord plaats, een festival van de organisatie van Crossing Border. Het Voorwoord geeft aandacht aan Nederlandstalige literatuur; voordrachten van auteurs en interviews worden afgewisseld met muzikale entr'actes (15.00 - 21.30 uur).

Het Voorwoord start met de prijsuitreiking van de Jan Campert-Stichting door de Haagse wethouder van cultuur en financiën Jetta Klijnsma. Deze prestigieuze literaire prijzen worden uitgereikt aan de de vier laureaten Toon Tellegen, Dirk van Bastelaere, Marcel Möring en Margriet Heymans .

De line-up bevat interviews met en optredens van Toon Tellegen, Simon Vinkenoog, Margriet de Moor, Jan en Sanne Terlouw, Sylvia Witteman, Rascha Peper, Judith Herzberg, Willy Spillebeen, Aaf Brandt Corstius, Jos Vandeloo, Abdelkader Benali, Marente de Moor, Dirk van Bastelaere, Annemieke Gerrist, Doeschka Meijsing, Neeltje Maria Min, Hannes Meinkema, Jef Geeraerts, Eleonore Vigenon, Margriet Heymans, Elle van Rijn, Hans Verhagen, Bart Moeyaert, Arie Storm, Margot Vanderstraeten, Anne Provoost, Alexis de Roode, Jos Vandeloo, Rob van Erkelens, Asis Aynan, Joost Zwagerman en Mischa de Vreede.

Muziek van Kaat Hellings, John Dear Mowing Club, Albert van Veenendaal, Samuel Vriezen

Tevens vindt de film- en magazinepresentatie van Kronieken/ The Chronicles rondom Crossing Border '07 plaats met o.a. Jonathan van het Reve, Basje Boer, Hassan Bahara, Krijn Peter Hesselink, Wiegertje Postma, Hasna el Maroudi, Niels 't Hooft en Rhian Heppleston

Het Voorwoord vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Op de website www.hetvoorwoord.nl vindt u het complete programmaboekje. Kaarten kosten E15 en zijn te koop via het Haags Uitburo (0900 8282999 of www.haagsuitburo.nl) of aan de kassa van de Koninklijke Schouwburg (0900 3456789, 10cpm of www.koninklijkeschouwburg.nl).

Voor meer informatie bel 070-3462355 of mail info@HetVoorwoord.nl


---- --