Gemeente Ede

Nummer 040 / Ede, 4 maart 2008

Burgemeester reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner van Lunteren
De heer J.W. Pool Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.W. Pool uit Lunteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Ede Cees van der Knaap heeft hem vrijdag 7 maart 2008 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde voorafgaand aan de afscheidsreceptie van de heer Pool in partycentrum Floor in Lunteren.

De heer Pool had vanaf 1969 een tandartspraktijk in Lunteren. De heer Pool heeft zich naast de werkzaamheden in zijn tandartspraktijk in Lunteren en in De Hartenberg (thans 's Heerenloo) in Wekerom, bijna 30 jaar op landelijk niveau ingezet voor de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde. Hij heeft vooral een belangrijke rol gespeeld in de verbetering van de tandheelkundige zorg aan gehandicapten. Namens deze organisatie was hij lid van diverse werkgroepen en delegaties. Daarnaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de klachtenregeling bedoeld voor het oplossen van conflicten tussen patiënten en hun tandarts.

Weekenddienst
In 1969 heeft de heer Pool een weekenddienst voor tandartsenzorg opgezet in de gemeente Ede. Vervolgens heeft hij zich negentien jaar lang geheel belangeloos ingezet voor het goed functioneren daarvan. Daarnaast is de heer Pool al ruim 21 jaar voorzitter van de Stichting Bewindvoering Bewoners Hartenberg en is ook al jarenlang actief lid van de Rotaryclub Ede-Hoekelum.

Uitstraling
Zijn langdurige en intensieve inzet op het gebied van tandartsenzorg en de overdracht van kennis op dat terrein hebben een uitstraling naar de lokale, regionale en landelijke samenleving en zijn van grote betekenis geweest voor de tandartsenzorg, in het bijzonder voor de tandartsenzorg aan gehandicapten.

---