Politie Zeeland


---


W-457-2008 Rijden onder invloed, Middelburg
Een 22-jarige Vlissingse automobilist moest zondag om 03.35 uur op de Looierssingel in Middelburg zijn rijbewijs inleveren.
De Vlissinger had, als beginnend bestuurder, meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Z-458-2008 Woninginbraak, IJzendijke
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning in de Sint Sebastiaaanstraat in IJzendijke.
Uit de woning werden sieraden met onbekende waarde gestolen.

Z-459-2008 Verstoren openbare orde, Terneuzen
Zondag om 03.40 uur werden twee Terneuzense mannen van 22 en 19 jaar in de Nieuwstraat in hun woonplaats aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde.
De twee, die onder invloed van alcohol verkeerden, werden op heterdaad betrapt terwijl zij meerdere malen krachtig tegen de deur van een horecabedrijf trapten. Omdat de mannen bij een eerder soortgelijk delict al eens gewaarschuwd waren, kregen zij nu een verblijfsontzegging opgelegd. Deze ontzegging geldt voor het uitgaansgebied voor de duur van 4 weken.

O-460-2008 Man overvallen in woning, Oud-Vossemeer
Vrijdagavond tussen 20.45 en 20.50 uur werd in de Weelhoekstraat in Oud-Vossemeer een 56-jarige man in zijn woning overvallen.
Toen de man de deur had geopend nadat er aangebeld was, drongen vier mannen de woning binnen. Onder bedreiging van een wapen moest de man geld afstaan. Ook kreeg hij diverse slagen in het gezicht, waarvoor hij zich later onder doktersbehandeling moest stellen. De mannen verdwenen met slechts enkele euro's. Ook namen zij sleutels en een gsm mee.
Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Tholen of te bellen naar 0900-8844.

O-461-2008 Aanhoudingen in Goes
Donderdagavond omstreeks 21.00 uur werd op de Kreukelmarkt in Goes een personenauto gecontroleerd, als gevolg van het feit dat deze in een voetgangersgebied reed.
In de auto zaten twee mannen van 19 en 24 jaar uit Roosendaal. Bij controle bleken in de auto gereedschap, gsm's, een laptop en een playstation te liggen. De mannen werden ingesloten in Torentijd en uit nader onderzoek bleken de goederen afkomstig te zijn van een woninginbraak in Zegge. De mannen zijn vervolgens overgedragen aan de politie in Brabant.

O-462-2008 Handgemeen in Goes
Zondag om 03.40 uur werden in Goes een 21-jarige Goesenaar en een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden.
Zij hadden in, en later ook buiten, een horecabedrijf op de Oude Vismarkt een 36-jarige Delftse bezoeker zonder reden geslagen. De twee werden ingesloten en zondag in de loop van de ochtend, na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.